Kategorie
Zestaw wszystkich smaków czekolad ChocoWine, idealny do odnalezienia swojej ulubionej czekolady!
Tak jak Porto, czekolada jest wzmacniana i pokryta wiśniami w spirytusie. Aby nadać jej niepowtarzalny, charakterystyczny, dębowy zapach leżakuje w whiskey. Fiołki w cukrze i wanilia oddają bogactwo niuansów smakowych wina i podkreślają jego słodycz. Czekolada intensywna w aromatach, zharmonizowana w smaku.
Wino z tej odmiany w młodości ukazuje najczęściej aromaty białych i cytrusowych owoców z nutami kwiatów polnych, czasem miodu. I taka jest właśnie czekolada Riesling. W czekoladę wtopiony jest miód kwiatowy, a na tabliczce znajdziemy jabłka i jaśmin w cukrze. Wszystkie te zapachy i smaki przełamane są cytryną.
Głębi barwie dodają czerwone owoce truskawki i wiśni, które w smaku równoważą słodycz czekolady swoją kwasowością.
Kompozycja Chardonnay to odzwierciedlenie smaku i aromatu dwuletniego wina po sześciomiesięcznym leżakowaniu w beczce. Czekolada z wanilią z dodatkiem liofilizowanych jabłek i brzoskwiń to prostota kompozycji i przyjemność smaku.
Gewurztraminer leżakuje w płatkach róż, które odnajdziemy także na tabliczce obok kawałków czerwonego grapefruita. Wszystkie zawarte w niej smaki (róża kandyzowana, grejpfrut liofilizowany, płatki róży suszonej) i aromaty tworzą swoisty deser o orientalnym charakterze.
Czekolada o smaku szczepu winnego Cabernet Sauvignon. Czekolada Cabernet Sauvignon to wytrawna i esencjonalna czekolada, leżakująca w dymie z palonego dębu amerykańskiego, zawierająca zielony pieprz, obłożona suszonymi grzybami i czarną porzeczką.
Czekolada jest połączeniem takich dodatków jak: karmel, śliwki liofilizowane, prażone i kruszone ziarna kakao oraz mielone przyprawy: cynamon, kawa, pieprz czarny, wanilia Bourbon.
Czekolada o smaku szczepu winnego Muscat, dodatki które oddają jego smak to : rodzynki sułtańskie, pomarańcze liofilizowane, estragon suszony, gałka muszkatołowa mielona.
Czekolada Pinot Noir zanim zostanie zamieniona w tabliczkę leżakuje w dymie z mokrego siana aby podkreślić obecność jeżyn i malin, które znajdują się na wierzchu gotowej już tabliczki wraz z dodatkiem kawy mielonej i wanilii Bourbon.
Czekolada o smaku szczepu winnego Sauvignon Blanc z dodatkiem wanilii Bourbon, mandarynki liofilizowanej, nać selera suszona, trawa żubrowa suszona.
Czekolada o smaku szczepu winnego Syrah. W czekoladzie Syrah odnajdziemy truskawki i leśne jagody, szczyptę chili i wyczuwalny tytoń z dymu, w którym czekolada leżakowała, a także przyprawy korzenne: cynamon, anyż i goździk
Czekolada o smaku wina Tokaji. Czekolada rozpływa się w ustach, jawiąc się jako słodycz zbudowana z kwiatowego miodu, orzechów włoskich i moreli - zapachów wiodących w bukiecie tego wina.
Czekolada o smaku szczepu winnego Zinfandel. Jest ozdobiona liofilizowanymi poziomkami i malinami, a w masie czekoladowej zatopione palone ziarna kakao oraz chili i pieprz mielone, wanilia Bourbon.
Proponujemy Państwu wyborne czekolady polskiej produkcji manufakturowej.
Linia ChocoWine to czekolady odzwierciedlające kompozycje zapachowe i smakowe win z różnych odmian winogron. Wyróżniają się również unikalnym procesem produkcji, zanim tabliczki zostaną uformowane, akcenty aromatów są nadawane czekoladzie w procesie leżakowania.