13 stycznia w Soho House w zachodnim Hollywood odbyła się impreza poprzedzająca rozdanie nagród filmowych Golden Globes. Na czerwonym dywanie pojawiły się największe gwiazdy światowego formatu. Wieczór uświetniły wyborne koktajle przygotowane przez miksologów marki Grey Goose.
Święto w fabryce snów
Hollywood to magiczne miejsce, w którym sen przenika się z jawą, a każde marzenie jest możliwe do spełnienia. Ten najbardziej znany na świecie ośrodek kinematografii wytwarza co roku setki filmów. Trudno uwierzyć, że powstał przez przypadek. Na przełomie XIX i XX wieku, kiedy film zaczął stawać się popularny, znany innowator Tomasz Edison rozpoczął batalię o prawa do swoich patentów. Postanowił wytoczyć sprawę sądową każdemu, kto bez zgody skorzystał z jego wynalazku – taśmy filmowej, kamery z rejestracją dźwięku bądź projektora. Młodzi filmowcy musieli więc uciekać przed prawnikami Edisona i osiedlili się w małej wiosce Hollywood w słonecznej Kalifornii. Tak zapoczątkowano istnienie miejsca, w którym obecnie powstają największe światowe superprodukcje. Najlepsze z nich zasługują na wyróżnienie.
Rozdanie nagród Golden Globes, czyli Złotych Globów to jedno z najważniejszych wydarzeń Hollywoodu – prawdziwe święto filmu.
Podczas tegorocznej edycji, w dwudziestu pięciu kategoriach nominowano ponad stu wybitnych artystów. Aktorzy, reżyserzy i scenarzyści co roku czekają z niecierpliwością na noc wręczenia statuetek.
Pre-Golden Globes Party 2012
Nerwowy okres wyczekiwania na werdykt jury Złotych Globów, nominowanym umila impreza poprzedzająca wielki wieczór. Jak co roku, w restauracji Soho House przy rozsławionym Sunset Boulevard pojawiły się gwiazdy największego formatu, znane i cenione na całym świecie. Madonna chętnie pozowała do zdjęć z Demi Moore, a obie panie wyglądały tego wieczoru zjawiskowo.
Tom Cruise przybył z piękną Cameron Diaz, której kreację marki Lanvin uznano za najlepszą tego wieczoru.
Nie obyło się również bez uwielbianych przez kobiety filmowych amantów. Na czerwonym dywanie brylowali m.in. Robert De Niro, Gerald Butlerm nominowany w kategorii „Najlepszy aktor w dramacie” Leonardo Di Caprio oraz Bradley Cooper. Płeć piękną godnie reprezentowały aktorki powszechnie uznawane na świecie za najpiękniejsze, a wśród nich: Helen Mirren, Salma Hayek, Eva Mendez oraz Julianne Moore. Doskonałą oprawą eleganckiego wieczoru stanowiły wyśmienite koktajle. Tradycją stało się już, że eventowi towarzyszy ekskluzywna marka Grey Goose. Dimi Lezinska, światowy ambasador Najlepiej Smakującej Wódki Na Świecie, osobiście zadbał o doznania smakowe przybyłych gości.
Specjalnie na tę okazję skomponował linię koktajli o szczególnie eleganckim wyglądzie oraz wyrafinowanym smaku.
Golden Goose to wyjątkowy koktajl, stworzony na cześć wszystkich tegorocznych nominowanych do nagrody. Elegancki i wyszukany. Szczególnie interesującym zabiegiem jest użycie płatków jadalnego złota do dekoracji drinka.
2 części wódki Grey Goose
1 część Martini Bianco
3/4 części soku imbirowego
1/4 części soku Yuzu
odrobina gorzkiej wódki
woda sodowa do uzupełnienia
płatki złota do ozdoby
Umieścić w shakerze wódkę Grey Goose, Martini Bianco, soki oraz odrobinę gorzkiej wódki. Energicznie potrząsnąć, a następnie przelać do szklanki wypełnionej lodem. Uzupełnić lekko gazowaną wodą i udekorować płatkami jadalnego złota.
The Double G został zainspirowany wspólnymi inicjałami nagrody Golden Globes oraz wódki Grey Goose. To niezwykle lekka i odświeżająca mieszanka z silnymi nutami owocowymi.
1 ½ wódki Grey Goose Le Citron
½ części likieru z kwiatu dzikiego bzu
1 część soku z zielonych winogron
½ części purée z miąższu gruszki
Wszystkie składniki należy połączyć w shakerze i przelać do szklanki typu rock wypełnionej kostkami lodu. Na ozdobną wykałaczkę koktajlową nabić kilka winogron.
Goose Starlight jest mieszanką klasycznego smaku wódki Grey Goose z naturalnymi składnikami owocowymi. Odrobinę pikanterii oraz nasyconą barwę koktajl zawdzięcza słodkiemu likierowi z wiśni.
4/5 części wódki Grey Goose
1/5 części likieru Maraschino
1/3 części syropu z marakui
1 część soku z owocu granatu
1/5 części soku z białego grejpfruta
Wódkę Grey Goose, wraz z likierem Maraschino, sokami owocowymi i syropem z marakui należy przelać do shakera. Wstrząsnąć energicznie, by powstała jednolita mieszanka. Następnie przelać do kieliszka typu coupette. Przyozdobić owocem karamboli.
Grey Goose Le Fizz to niezwykle elegancki koktajl. Został stworzony, by uczcić najlepszych aktorów oraz twórców filmowych ubiegłego roku.
2 części wódki Grey Goose
1 część likieru z kwiatu dzikiego bzu
1 część świeżo wyciśniętego soku z cytryny
woda sodowa do uzupełnienia
Składniki umieścić w shakerze i dokładnie połączyć. Mieszankę przelać do kieliszka typu flute i uzupełnić wodą sodową.
Wyszukane zestawienia smakowe to wizytówka mistrzów miksologii marki Grey Goose. Linia stworzona z okazji rozdania tegorocznej nagrody Golden Globes jest potwierdzeniem ich niezwykłej intuicji oraz niebywałego kunsztu barmańskiego. Grey Goose, jako Najlepiej Smakująca Wódka Na Świecie była idealną oprawą dla tak niezwykłego wieczoru jak Pre-Golden Globes Party.
Źródło: MORE PR