Dziś smakuję trzech rodzajów wódki Chopin.
Jest to jedna z naszych rodzimych marek, mocno rozpoznawalna za granicą, kojarzona z wysoką jakością. Co ciekawe, wódka w Stanach jest droższa niż w Polsce.
Chopin jest klasyfikowany w segmencie najlepszych i najdroższych wódek białych. Potwierdzają to opinie jurorów brukselskiego Monde Selection, czy amerykańskiego Spirits Competition. W roku 2006 wódka Chopin zdobyła podwójny złoty medal (Double Gold Medal) na World Spirits Competition w San Francisco.
Produkowana jest przez Polmos Siedlce, który w swoim asortymencie ma m.in. likiery Etiuda, likier na bazie czekolady Wedel oraz Diamond Standard Vodka.
Do produkcji wykorzystywane są tylko najlepsze, polskie składniki oraz czterokrotna destylacja.
Butelka produkowana jest we Francji, zamykana korkiem. Wizerunek Chopina nadaje jej eleganckiego wyglądu, co sprawia, że jest idealnym pomysłem na prezent.
Degustowanie wódki na kieliszki, zdarza się u mnie rzadko, jak większość kobiet, preferuje ją w drinkach 🙂
Wytwarzana z ziemniaków Stobrawa z Podlasia.
Delikatny aromat wanilii. Usta o mocnej strukturze z wyczuwalnym posmakiem jabłka. Na finiszu wyrazista, elegancka.
Wytwarzana z żyta z Podlasia.
Aromat zbożowy, jedwabista z delikatną nutą ciasta żytniego w ustach. Na finiszu lekko pikantna.
Do tej pory dostępna tylko na rynku amerykańskim.
Produkowana w 100% z pszenicy.
Ciekawy aromat chleba. Usta z posmakiem delikatnie maślanym z nutką miodu. Bardzo dobra równowaga.
Mój numer jeden.
Osobiście uważam, że wódki Chopin są idealnym upominkiem dla każdego kto ceni sobie jakość oraz dla Partnerów Biznesów.
Występuję w kilku zestawach prezentowym o różnych pojemnościach. Opakowania oraz butelki można personalizować za pomocą graweru logo lub dedykacji.
Absolutnym hitem jest zestaw trzech buteleczek 50 ml Chopin Potato oraz 200 ml Chopin Rye, zamknięte w eleganckiej puszcze w kształcie fortepianu.
Pozostałe zestawy znajdziecie TUTAJ.