Białe, czerwone czy różowe? Chyba żaden miłośnik wina nie wyobraża sobie swojego ulubionego trunku w innym kolorze. Zielone wino to całkiem nowy trend w Japonii, który podbija tamtejszy rynek. Firma Itohkyuemon, znana z produkcji wysokiej jakości herbat w Japonii, eksperymentuje z przekraczaniem granic w winiarskim świecie. We współpracy z lokalną winnicą Tamba Wine, powstało niezwykłe połączenie zielonej herbaty i wina, o nazwie Vin au thé vert. Napój składa się z bazy w postaci białego wina i sproszkowanej zielonej herbaty Matcha. Zielony proszek rozpuszcza się szybko i nadaje odpowiednią barwę trunkowi.
Itohkyuemon produkuje herbaty od roku 1832 roku, specjalizując się w najwyższej jakości. Jest znana na całym świecie i od lat cieszy się zaufaniem klientów. Ich nowy produkt w postaci linii zielonego wina Vin au thé vert na pewno wzbudzi zainteresowanie konsumentów. Połączenie trunku z herbatą Matcha daje napój o słodkim, mocno owocowym smaku przełamywanym orzeźwiającą nutą, lekko gorzką i o charakterystycznym aromacie zielonej herbaty. Nowy pomysł na zabarwione wino ma wprowadzić kreatywną fuzję smakową i wzbudzić zaskoczenie. Innowacyjne Vin au thé vert najlepiej smakuje z warzywami i rybami, podkreślając smak potraw.