Z okazji Światowego Dnia Ginu (World Gin Day), który świętowany jest 10 czerwca, marka Gin Mare przygotowała apetyczny pop-up w Londynie. Organizatorzy zapraszają na degustację deserów lodowych, inspirowanych ginem z tonikiem. To doskonała propozycja na lato i połączenie dwóch wyśmienitych produktów.
Wydarzenie G&T Ice Cream Parlour odbędzie się w hotelu The Hoxton we współpracy z firmą produkującą lody – Ruby Violet. Goście będą mogli wybrać podstawę lodów lub sorbetów i dobrać dodatki, w ten sam sposób w jaki przygotowuje się drink z ginem. Można wybierać wśród mango, rozmarynu, pikantnych wafli, czarnego pieprzu czy skórki pomarańczy. W efekcie otrzymamy deser lodowy w na bazie ginu, który dostarczy niezwykłego doświadczenia smakowego.
Serwowanie deserów i lodów na bazie alkoholi staje się coraz popularniejszą formą łączenia alkoholi z sezonowymi produktami. Zwłaszcza osoby otwarte na nowe doświadczenia smakowe chętnie korzystają z tego rodzaju ofert. Obecnie w różnych lodziarniach i restauracjach można trafić na lody i sorbety z dodatkiem alkoholi, czy bezalkoholowe desery inspirowane popularnymi drinkami.