W otwartym i prowadzonym przez SMWS (Scotch Malt Whiskey Society) koktajl barze Kaleidoscope miała ostatnio premiera nietypowej kolekcji smaków lodów z dodatkiem whisky. W skład nowej gamy wchodzi tuzin smaków, które można będzie nabyć tuż przy wejściu do baru.
Do nowej kolekcji lodów zalicza się 12 różnych smaków opartych o taką samą liczbę odmian whisky. Będą to wariacje i połączenia smaków, które zwykle wyczuwalne są w bukiecie whisky. Pośród nut znajdą się smak bananowy z dodatkiem pianek marshmallow, dębu z wanilią, kawałkami kokosa, karmelowe z solą morską, klonowe, o aromacie boczku i dymu oraz wiele innych. Manager lokalu Kaleidoscope, Michael Cook podkreśla, że dwanaście wariacji stworzonych na potrzeby akcji przez firmę S Luca, będzie odpowiadać szerokiej gamie odbiorców. To doskonała okazja do tego, by zbadać różne smaki i nuty, które odnaleźć można w bogatym bukiecie dobrej whisky.
Skomponowane przez szkocką manufakturę lodów S Luca smaki będzie można skosztować na placu Devonshire w Londynie. Dokładny adres lokalu Kaleidoscope to 9A Devonshire Square. Lokal w Londynie nie jest pierwszym barem Kaleidoscope na wyspach. Pierwszy z nich został założony przy Queen Street 28 w Edynburgu.