Po więcej niż odrobinę luksusu warto wybrać się aż do Hong Kongu. W menu jednego z barów hotelu Mandarin Oriental znajduje się wyjątkowa propozycja.
Drink na bazie koniaku „Rémy Martin Louis XIII” oraz szampana „Dom Pérignon Brut 2006” jest sprzedawany za 200 dolarów za sztukę.
To prawdopodobnie najdroższy drink w Hong Kongu, jednak jego cena jest adekwatna do zawartości.
Drink został stworzony przez managera baru „M” w hotelu Mandarin Oriental – Aguna Prabowa. Jego zdaniem szampański koktajl podkreśla luksus marek Dom Pérignon oraz Rémy Martin.
Jest tak ekskluzywny, że hotel nie udostępnia nawet jego zdjęcia, a w 2017 roku został zamówiony tylko szesnaście razy. W hotelowym barze „M” dostępne są także inne drinki o bardziej przystępnych cenach, między innymi popularny „The Union” na bazie ekskluzywnego rumu„Havana Union Rum” czy „Hong Kong Legend”.
Bezsprzecznie, hotel Mandarin Oriental stara się sprostać potrzebom nawet najbardziej wymagających smakoszy trunków.