

Restauracja Baltaire w Los Angeles swoją wiosenną ofertę wzbogaciła o kawiorowe Martini, inspirowane największym w historii miłośnikiem tego trunku – Jamesem Bondem. Pomysłodawcą i twórcą tego drinku jest bar manager, August O’Mahiney.
Martini w Baltaire czerpie inspirację z klasycznego Vespera, o którym wspominał Ian Fleming w książce z 1953 roku, opowiadającej o przygodach Jamesa Bonda. To połączenie ginu, wermuta i wódki. Kawiorowe Martini przygotowywane jest na bazie Absolut Elyx, Sipsmith Gin, Cocchi Americano, koniaku Hennessey Master Blender’s Selection nr 2 Cognac, ogórka i kawioru ułożonego w kostkę, umieszczonego na czubku wykałaczki.
Kawiorowe Martini zachwyca kremowym, słodkim i jednocześnie słonym smakiem, ale jest ofertą limitowaną. Drinki będzie dostępny w Baltaire tylko do 15 maja. Każde $2 z $35 ceny zostanie przekazane na cele charytatywne dla organizacji „No Kid Hungry”