Irlandzki Baileys jest jednym z najbardziej rozpoznawalnych likierów na świecie. Oryginalnie przygotowywany jest na bazie śmietanki i whisky, a dodatkowo wzbogacony wanilią oraz kakao. W ofercie marki niedawno pojawił się całkiem nowy produkt– roślinny likier Baileys Alamande. To trunek przygotowany na bazie mleka migdałowego, bez użycia śmietanki. Pojawienie się likieru na bazie roślinnych składników z pewnością ucieszyło wegan i osoby z nietolerancją laktozy.
Doskonałą okazją do promocji nowego trunku okazało się jednodniowe wydarzenie „The Vegan Treat Stop” na londyńskim Soho Squere. Uczestnicy imprezy mogli całkiem za darmo skosztować jednego z pięciu deserów przygotowanych specjalnie na tę okazję. Do wyboru były wegańskie smakołyki takie jak apetyczne eklery, tiramisu czy pudding toffi wykonany przez londyńską cukiernik Lily Vanilli.
Dodatkowo każda z osób otrzymała kieliszek słodkiego i kremowego likieru Baileys Alamande z kostkami lodu. Marka Baileys za sprawą wydarzenia „The Vegan Treat Stop” ukazała, że coraz więcej osób skłania się ku produktom pochodzenia roślinnego oraz że nie ustępują one smakiem tym przygotowywanym tradycyjnymi metodami.