Twoja rezerwacja 0 Produkt Produkty (brak)    

Brak produktów

Do ustalenia Wysyłka
0,00 zł Razem

Realizuj rezerwację

Produkt został dodany do rezerwacji

Ilość
Razem

Ilość produktów w Twoim koszyku: 0. Jest 1 produkt w Twoim koszyku.

Razem produkty: (brutto)
Dostawa: (brutto) Do ustalenia
Razem (brutto)

Informacja

Nowe produkty

  • Kartonik Magnum
    Kartonik Magnum

    Kartonik, którego wymiary idealnie dopasowane są do większości butelek....

    12,00 zł
  • Kartonik Magnum
    Kartonik Magnum

    Kartonik, którego wymiary idealnie dopasowane są do większości butelek....

    12,00 zł
  • Kartonik Magnum
    Kartonik Magnum

    Kartonik, którego wymiary idealnie dopasowane są do większości butelek....

    12,00 zł
  • Torebka na 1 butelkę
    Torebka na 1 butelkę

    Torebka papierowa, wymiary której są idealnie dopasowane do większości...

    6,00 zł
  • Torebka na 2 butelki
    Torebka na 2 butelki

    Torebka papierowa, wymiary której są idealnie dopasowane do większości...

    7,00 zł
  • Torebka na 2 butelki
    Torebka na 2 butelki

    Torebka papierowa, wymiary której są idealnie dopasowane do większości...

    7,00 zł
  • Torebka na 2 butelki
    Torebka na 2 butelki

    Torebka papierowa, wymiary której są idealnie dopasowane do większości...

    7,00 zł
  • Kartonik z okienkiem na 3 butelki
    Kartonik z okienkiem na 3 butelki

    Karton z uchwytem, o eleganckiej strukturze, z długim okienkiem i mocną...

    15,00 zł
  • Kartonik z okienkiem na 3 butelki
    Kartonik z okienkiem na 3 butelki

    Karton z uchwytem, o eleganckiej strukturze, w kolorze niebieskim, z...

    15,00 zł
WINO

Wino to napój alkoholowy uzyskiwany w wyniku fermentacji soku z winogron, która w tym przypadku jest nazywana procesem winifikacji. Proces ten jest bardzo skomplikowany i ulega modyfikacjom w zależności od producenta i rodzaju wina.

Jest 438 produktów.

Podkategorie

  • BIAŁE WINO

    Wino białe produkuje się zazwyczaj z białych winogron. Tworzy się poprzez fermentację moszczu bądź samego soku. Barwa wina zależy od szczepu winogron, stopnia starzenia oraz winifikacji – może być bardzo jasna, niemal przezroczysta, poprzez słomkową, zielonkawą, żółtą, aż po herbacianą.Zazwyczaj wino białe jest nieco kwaśniejsze i bardziej orzeźwiające od wina czerwonego.

  • CZERWONE WINO

    Wina czerwone powstają z czerwonych winogron, zwanych nawet częściej czarnymi. Mogą mieć kolor purpurowy, rubinowy, ceglasty, wiśniowy, czarno-czerwony, a dodatkowo może mieć refleksy ceglaste, fioletowe, granatowe. Kolory te zależne są od rodzaju użytych gron i sposobu winifikacji, a przede wszystkim od leżakowania.
    Czerwone wina zwykle lepiej pasują do cięższych, lepiej przyprawionych potraw. Podaje się w temperaturze pokojowej.

  • RÓZOWE WINO

    Wino różowe powstaje z winogron ciemnych, tych samych, z których robi się wina czerwone. Krótka maceracja moszczu ze skórkami daje efekt lekkiego zabarwienia wina, następnie skórki są odcedzane, a moszcz fermentuje bez skórek jak w przypadku win białych. Różowe wina podaje się schłodzone, dzięki temu można je traktować jak doskonały na  orzeźwiający trunek.

  • WINO SŁODKIE
  • WINO PÓŁSŁODKIE
  • WINO PÓŁWYTRAWNE
  • WINO WYTRAWNE
  • WINO EKSKLUZYWNE
  • WINO LUBUSKIE

    Uprawę winorośli prowadzono dawniej na zboczach całej Pradoliny Odrzańskiej, a produkcję wina rozwijano w Gubinie, Krośnie Odrzańskim i Sulechowie. W Zielonej Górze działało siedem znaczących winnic, w tym słynne zakłady Gremplera. Powstała z nich po 1945 roku Lubuska Wytwórnia Win, która w 1999 roku została zlikwidowana. Produkcja wina to też lekcja pokory wobec natury, ciągła walka z pogodą oraz nauka wytrwałości, która z każdym rokiem przynosi coraz wyborniejsze efekty - lubuscy winiarze mówią o każdym winie jak o wyjątkowym przyjacielu, które trzeba długo i czule pielęgnować, nim będzie można się z nim zapoznać. A kiedy ma już właściwą szatę, fakturę, barwę i głębię, wyprawa winnym szlakiem staje się stylową i smakowitą podróżą do źródeł ludzkiej pasji.

  • WINA WŁOSKIE

    Włochy są jednym z najstarszych regionów uprawy winorośli na świecie. Konkurują z Hiszpanią i Francją o status największego producenta win na świecie.Najczęściej uprawianymi we Włoszech odmianami winorośli są: sangiovese , catarratto bianco, trebbiano toscano, montepulciano, barbera, merlot, trebbiano romagnolo, negroamaro, moscato bianco, chardonnay, garganega, nero d'avola.

  • WINA HISZPAŃSKIE

    Hiszpania to drugi najstarszy winiarski kraj . Produkuje wina od owocowych po gronowe wysokiej jakości i potencjale starzenia. Złożoność klimatyczna i geologiczna umożliwia uprawę różnych odmian winorośli. Istnieje więc potencjał do wytwarzania w Hiszpanii niezłych win z międzynarodowych szczepów takich jak cabernet sauvignon, chardonnay, merlot, pinot noir, riesling, syrah czy sauvignon blanc

  • WINA CHILIJSKIE

    Chile mieści się w pierwszej dziesiątce producentów win. Dominującym szczepem jest cabernet sauvignon, ale istotny udział w produkcji win mają także: sauvignon blanc, merlot, chardonnay, semillon czy coraz popularniejsze carménére. Korzystny klimat i dobre gleby sprawiają, że nawet wina stołowe potrafią sprawić miłą niespodziankę.

    Winiarze chilijscy muszą się stosować do pewnych ograniczeń, które mają dopomóc w osiągnięciu win dobrej jakości. Przede wszystkim niedozwolone jest dosładzanie moszczu (dozwolone jest za to dokwaszanie).

  • WINA FRANCUSKIE

    Wino francuskie uznawane jest za lidera w świecie win. Słynie z doskonałego, wręcz wyrafinowanego smaku. Jest on efektem pracy winiarzy, którzy na każdym etapie produkcji wina, pozostają wierni tradycyjnym metodom winifikacji.

    Zdecydowana większość francuskich winnic stanowią wina czerwone. Do najbardziej popularnych zaliczamy: syrah, cabernet sauvignon,grenache, merlot, carignan, cabernet franc, pinot noir, gamay. Natomiast do odmian białego wina cieszącego się największą popularnością zaliczamy chardonnay, c, melon de bourgogne, sauvignon blanc i sémillon. Na terenie niemal całej Francji można spotkać uprawę winorośli, jednakże najważniejsze regiony winiarskie położone są w południowej i środkowej części kraju.




  • WINA WĘGIERSKIE

    Na Węgrzech po raz pierwszy na świecie (w XIX w.) wprowadzono formalną legislację wina. Każdy region winiarski charakteryzuje się tradycją lokalną. Wyróżnić można 22 regiony winiarskie. Najważniejsze z nich to Tokaj, Kunság, Csongrád Hajós-Baja, Eger, Villány i Szekszárd.



  • WINA KALIFORNIJSKIE

    Obecnie Kalifornia jest czwartym co do wielkości producentem wina na świecie. Jednym z najsłynniejszych regionów winiarskich jest Napa Valley, skąd pochodzą wyśmienite Cabernet Sauvignon i Zinfandel. 

  • WINA AUSTRIACKIE

    Austriackie wino to jakość, rozmaitość, a przede wszystkim regionalne szczepy, takie jak Grüner Veltliner czy Zweigelt. Uprawa winnej latorośli jest w Austrii bardzo rozproszona i rozdrobniona.
    Austriackie wino nie jest produktem masowym.

  • WINA Z RPA

    Wina z RPApojawiły się na rynku w 1994 dzięki przemianom politycznym. Główną odmianą winorośli jest chenin blanc, z której powstaje świeże, wytrawne lub półwytrawne z dobrą kwasowością. Większość odmian czerwonych winogron jest bardzo młoda w wyniku nowych nasadzeń, jest to m.in. cabernet sauvignon, merlot, syrah.



  • WINA ARGENTYŃSKIE

    Argentyna jest piątym producentem wina na świecie. Winorośl po raz została przywieziona do Argentyny przed 1577 roku, kiedy to podczas kolonizacji Ameryki Południowej ksiądz Juan Cidrón założył winnicę Santiago del Estero. Na terenie Argentyny uprawia się liczne odmiany winogron. Większość szczepów przywieźli ze sobą imigranci z Europy: Francji (czerwony malbec), Włoch (odmiany piemonckie i toskańskie - barbera, sangiovese) oraz Hiszpanii (białe torrontés i czerwone tempranillo.
    Obszary winiarskie rozciągają się z północy na południe. Największy region to Mendoza. Na winiarski sukces Mendozy składa się wysokość tutejszych winnic oraz duża dobowa amplituda temperatur, co sprzyja dojrzewaniu gron.

  • WINA NIEMIECKIE

    Niemcy słyną z białego wina, dlatego ponad połowę winorośli stanowią białe odmiany takie jak: Riesling, Gewürztraminer, Müller-Thurgau, Kernen i Scheurebe. Całość upraw podzielona jest na 13 regionów, a każdy z nich produkuje wino o odpowiednim smaku.

  • WINA Z NOWEJ ZELANDII

    Winiarstwo w Nowej Zelandii rozwinęło się na początku XIX wieku, gdzie pierwsze krzewy zasadził misjonarz Samuel Mardsen. Nowa Zelandia to dwie wyspy- Północna i Południowa. Wyspa Północna jest cieplejsza, natomiast Południowa podlega wpływom morskim od strony Antarktydy. 

    Najbardziej znaną odmianą tego kraju jest Sauvignon Blanc oraz Pinot Noir. 

  • WINA GRECKIE

    Grecja to jeden z prekursorów winiarstwa. Są to wina stworzone z lokalnych i antycznych odmian.
    Najpopularniejsze regiony winiarskie to: Kreta, Peloponez, Grecja Środkowa. Do najważniejszych białych odmian należą:Vilana, Robola, Savatino, Assyrtiko. Natomiast czerwone wina z kolei to: Limnio, Xynomavro, Agiorgitiko.

  • WINA PORTUGALSKIE

    Portugalia kojarzy się ze słodkim winem deserowym Porto. Warto jednak wiedzieć,że uprawia się tu około 500 miejscowych odmian, z których powstają wina od łagodnych po jakościowo z charakterem.
    Porto jest winem wytwarzanym poprzez dodawanie spirytusu winnego do fermentującego moszczu. Do wyrobu Porto można używać ponad 80 lokalnych odmian. Najwyżej cenione szczepy to: Touriga Nacional, Tinta Roirz, Tinta Barroca.

  • WINA IZRAELSKIE

    Uważa się, że Izrael jest kolebką winiarstwa. Najprawdopodobniej około 600 lat p.n.e. człowiek po raz pierwszy skosztował tam wina. Aż do lat osiemdziesiątych wina miały znaczenie tylko religijne.
    Galilea jest regionem obdarzonym największym potencjałem. Izrael słynie z winorośli takich jak Cabernet Sauvignon, Merlot, Chardonnay oraz słodki Muscat.

  • WINA Z USA

    Winnice w USA są różnorodne i indywidualne. Każdy z regionów charakteryzuje inna odmiana wina. Najznakomitsze regiony winiarskie to Sonoma i Napa. Olbrzymia część wina ze Stanów Zjednoczonych pochodzi z Kalifornii. Jest ona niekwestionowaną potęgą winiarską.

na stronę
Pokazuje 1 - 20 z 438 elementów
  • Szybki podgląd
    109,00 zł Oczekiwanie na dostawę

    SLAYER REIGN IN BLOOD ciekawostka dla fanów thrashmetalowej klasyki - czerwone wino kalifornijskie Cabernet Sauvignon o smaku czarnych owoców z nutą ostrości i szczyptą wanilii na finiszu. Nazwa Reign In Blood pochodzi od albumu zespołu wydanego w 1986 roku. Wino zapakowanie jest do pudełka w kształcie trumny. Ilość mocno ograniczona.

    109,00 zł
    Dodaj do rezerwacji Więcej
    Oczekiwanie na dostawę
    Oczekiwanie na dostawę
  • Szybki podgląd
    60,00 zł Oczekiwanie na dostawę

    Wino półwytrawne białe, delikatne, aksamitne, o przyjemnym aromacie liczi, róży, maliny i przypraw korzennych. W smaku wyczuwalne liczi, czerwony grejpfrut pozostawiający przyjemną goryczkę na podniebieniu. Finał długi owocowo-korzenny. Eleganckie, dobrze zbudowane.

    60,00 zł
    Dodaj do rezerwacji Więcej
    Oczekiwanie na dostawę
    Oczekiwanie na dostawę
  • Szybki podgląd
    50,00 zł Oczekiwanie na dostawę

    Wino białe, wytrawne, o jasno – słomkowej barwie, subtelnym, świeżym, owocowo-kwiatowym bukiecie. W ustach aksamitnie miękkie. Wyczuwamy cytrusy, gruszkę, jabłko, jest nieduża kwasowość, nuta słodyczy i szczypta mineralności. Wszystko to jest wyważone i przyjemnie soczyste.

    50,00 zł
    Dodaj do rezerwacji Więcej
    Oczekiwanie na dostawę
    Oczekiwanie na dostawę
  • Szybki podgląd
    50,00 zł W magazynie

    Wino czerwone, wytrawne o pięknej rubinowej barwie, owocowym aromacie z wyczuwalna wiśnią i czerwoną porzeczką. W ustach lekkie, pełne, o przyjemnej delikatnej cierpkości na podniebieniu.

    50,00 zł
    W magazynie
    W magazynie
  • Szybki podgląd
    399,00 zł W magazynie

    Altair 2008 jest blendem ręcznie zbieranych gron odmian Cabernet Sauvignon (82%), Syrah (13%), Carmenere (3%) i Petit Verdot (2%). Po procesie winifikacji, dojrzewa przez 10 miesięcy w dębowych beczkach – w 50% z amerykańskiego dębu i 50% z francuskiego.

    399,00 zł
    W magazynie
    W magazynie
  • Szybki podgląd
    199,00 zł W magazynie

    Półsłodka Madera skomponowana z winogron odmiany Boal, zbieranych z winnic Campanario,Estreita da Calheta i Prazeres. Kompozycja najlepszych win, leżakujących w beczkach z francuskiego dębu przez 10 lat. Wyczuwalne nuty pomarańczy, owoców w syropie, nieco aromatów z drewna i miód. Soczysta i harmonijna, o miękkim, słodkim posmaku z doskonale wyważoną...

    199,00 zł
    W magazynie
    W magazynie
  • Szybki podgląd
    199,00 zł W magazynie

    Słodka Madera o jasnozłotej barwie, skomponowana z winogron odmiany Malvasia, zbieranych z winnic w Sao Jorge. Kompozycja najlepszych win, leżakujących w beczkach z francuskiego dębu przez 10 lat.  Wyczuwalne kwiatowe aromaty, z nutami dojrzałych cytrusów, miodu i migdałów. W ustach bogata, intensywna i długa.

    199,00 zł
    W magazynie
    W magazynie
  • Szybki podgląd
    199,00 zł W magazynie

    Wytrawna Madera skomponowana z winogron odmiany Sercial, zbieranych z winnic Jardin da Serra i Ribeira da Janela. Kompozycja najlepszych win, leżakujących w beczkach z francuskiego dębu od 10 do 14 lat. Trunek pełen aromatów suszonych owoców i rodzynek z delikatną sosnową nutą. Świeży i mineralny w ustach, z długim finiszem i wytrawnym posmakiem.  

    199,00 zł
    W magazynie
    W magazynie
  • Szybki podgląd
    842,00 zł W magazynie

    Wyjątkowa kompozycja najlepszych win ze szczepu Malvasia wybranych aby stworzyć specjalną Maderę z autorskiej kolekcji właściciela Barbeito – Ricardo. Wszystkie te wina dojrzewały w beczkach z dębu francuskiego przez minimum 20 lat, następnie zostały przez niego osobiście wypróbowane i zblendowane.

    842,00 zł
    W magazynie
    W magazynie
  • Szybki podgląd
    69,00 zł W magazynie

    Wytrawna Madera skomponowana z odmiany Tinta Negra, o pięknej bursztynowej barwie. Po procesie estufagem leżakowała 3 lata w dębowych beczkach. W wyczuwalne aromaty karmelizowanych owoców, fig i orzechów. W ustach krągła i dobrze zbalansowana, z miękkim, bakaliowym finiszem.

    69,00 zł
    W magazynie
    W magazynie
  • Szybki podgląd
    69,00 zł W magazynie

    Półwytrawna Madera o głębokiej, czekoladowej szacie. Skomponowana  z odmiany Tinta Negra, po procesie estufagem leżakuje przez 3 lata w dębowych beczkach. Wyczuwalne nuty rodzynek, orzechów laskowych, melasy i karmelu. W ustach złożona, dobrze zbudowana ale nadal miękka i krągła z długim finiszem i odrobiną słodyczy w posmaku.

    69,00 zł
    W magazynie
    W magazynie
  • Szybki podgląd
    69,00 zł W magazynie

    Półsłodka Madeira ze szczepu Tinta Negra, leżakowana przez 3 lata w dębowych beczkach, o pięknym orzechowym kolorze. Wyczuwalne nuty morelowego dżemu, suszonych owoców, fig, miodu i karmelu. W ustach dobrze zbalansowana i elegancka, z dobrze wyważoną kwasowością  i czystym, długim finiszem.

    69,00 zł
    W magazynie
    W magazynie
  • Szybki podgląd
    69,00 zł W magazynie

    Słodka Madeira skomponowana z winogron odmiany Tinta Negra zbieranych z winnic Estreito de Camara de Lobos i Sao Vicente.  Po tradycyjnym dla tego trunku procesie estufagem, dojrzewa przez 3 lata w dębowych beczkach. Głęboka, złoto-brązowa szata. Wino pełne aromatów toffi, kawy, melasy, czekolady i powideł owocowych. Okrągłe i miękkie, z długim , słodkim...

    69,00 zł
    W magazynie
    W magazynie
  • Szybki podgląd
    77,00 zł W magazynie

    Wytrawna Madeira skomponowana z odmiany Tinta Negra, leżakowana w beczkach z dębu francuskiego przez 5 lat. Jasno – bursztynowa szata i przyjemne aromaty suszonych owoców i  herbatników maślanych. W Ustach czysta i świeża, z długim, aromatycznym finiszem.

    77,00 zł
    W magazynie
    W magazynie
  • Szybki podgląd
    77,00 zł W magazynie

    Słodka Madeira o pięknej złotej szacie, skomponowana z odmiany Tinta Negra, leżakowana w beczkach z dębu francuskiego przez 5 lat. Wyczuwalne aromaty suszonych owoców, orzechów i migdałów. W ustach przyjemnie zbalansowana kwasowość, nuty owoców cytrusowych i miękki, świeży finisz.

    77,00 zł
    W magazynie
    W magazynie
  • Szybki podgląd
    77,00 zł W magazynie

    Półwytrawna Madeira o jasnozłotej szacie, skomponowana z odmiany Tinta Negra, leżakowana w beczkach z dębu francuskiego przez 5 lat. Wyczuwalne aromaty cytrusów i suszonych owoców z delikatnymi kwiatowymi nutami w tle. Gładka i okrągła w ustach, o przyjemnym , średnio intensywnym finiszu.

    77,00 zł
    W magazynie
    W magazynie
  • Szybki podgląd
    77,00 zł W magazynie

    Półsłodka Madera o bursztynowej szacie, skomponowana z odmiany Tinta Negra i leżakowana przez 5 lat w beczkach z dębu francuskiego. Wyczuwalne kwiatowe aromaty, z nutą dojrzałych cytrusów i skórki pomarańczy. Idealnie zbalansowana słodycz z dobrą kwasowością. Eleganckie wino, z przyjemnym posmakiem.

    77,00 zł
    W magazynie
    W magazynie
  • Szybki podgląd
    415,00 zł W magazynie

    Pochodzi z ręcznych zbiorów winogron szczepu Nebbiolo rosnących w winnicy Margheria w regionie Serralunga d`Alba. To głęboko rubinowe wino, poddane zostaje fermentacji i maceracji w temperaturze 31-33 °C przez 15-20 dni, a następnie leżakuje w dębowych beczkach przez 30 miesięcy. Po tym okresie spędza jeszcze rok dojrzewając w butelkach.

    415,00 zł
    W magazynie
    W magazynie
  • Szybki podgląd
    219,00 zł W magazynie

    Barolo jest skomponowane z ręcznie zbieranych gron szczepu Nebbiolo i jako wino najwyższej jakości stanowi chlubę regionu Serralunga d`Alba. Poddawane długiej maceracji, a następnie leżakowane w dębowych beczkach przez co najmniej 30 miesięcy i kolejne kilka miesięcy w butelce.

    219,00 zł
    W magazynie
    W magazynie
  • Szybki podgląd
    238,00 zł W magazynie

    Krzewy do produkcji Condrieu uprawiane są na ekstremalnie stromych stokach, gdzie praca przy roślinie jest bardzo trudna i niebezpieczna. Condrieau to miejsce narodzin szczepu Viognier i jej zawdziecza swoją sławę – jako jedyna biała odmiana dopuszczona do uprawy w tej znakomitej apelacji.

    238,00 zł
    W magazynie
    W magazynie
Pokazuje 1 - 20 z 438 elementów