Twoja rezerwacja 0 Produkt Produkty (brak)    

Brak produktów

Do ustalenia Wysyłka
0,00 zł Razem

Realizuj rezerwację

Produkt został dodany do rezerwacji

Ilość
Razem

Ilość produktów w Twoim koszyku: 0. Jest 1 produkt w Twoim koszyku.

Razem produkty: (brutto)
Dostawa: (brutto) Do ustalenia
Razem (brutto)

Informacja

Nowe produkty

ARMANIAK

Armaniak jest starszy od koniaku o około 150 lat, produkowany jest w regionie Armagnac w Gaskonii, w obrębie apelacji (Armagnac Appellation Controlee). Armagnac jest to wódka z białych winogron(winiak). Do produkcji armaniaku, oficjalnie dopuszczono 10 szczepów winogron. Jednak 4 z nich, uważa się za najważniejsze: Ugni-blanc, Folle Blanche, Bac...

Armaniak jest starszy od koniaku o około 150 lat, produkowany jest w regionie Armagnac w Gaskonii, w obrębie apelacji (Armagnac Appellation Controlee). Armagnac jest to wódka z białych winogron(winiak). Do produkcji armaniaku, oficjalnie dopuszczono 10 szczepów winogron. Jednak 4 z nich, uważa się za najważniejsze: Ugni-blanc, Folle Blanche, Baco 22 A, Colombard. Produkcja armaniaków wymaga niesamowitej cierpliwości. Dotyczy to głównie wieloletniego dojrzewania destylatów. Ważne jest, że podstawową, różnicą między Armagnac’iem, a Koniakiem, jest to, że Armagnac jest destylowany raz, a koniak dwa razy. Najmłodszy trafiający na rynek armaniak musi mieć za sobą, co najmniej dwa lata starzenia w beczkach (jest to wiek najmłodszego składnika kupażu) i jest oznaczany na etykiecie trzema gwiazdkami lub symbolem VS. - Kategoria VSOP oznacza kupaż, w którym najmłodszy składnik ma, co najmniej 5 lat starzenia. - XO – 6 lat -Hors d’Âge –10 lat. - Elitę tworzą armaniaki rocznikowe, zrobione w całości z wina z danego rocznika, dojrzewające w beczkach, co najmniej 10 lat. 

Więcej

Jest 64 produktów.

na stronę
Pokazuje 1 - 20 z 64 elementów
Pokazuje 1 - 20 z 64 elementów