Twoja rezerwacja 0 Produkt Produkty (brak)    

Brak produktów

Do ustalenia Wysyłka
0,00 zł Razem

Realizuj rezerwację

Produkt został dodany do rezerwacji

Ilość
Razem

Ilość produktów w Twoim koszyku: 0. Jest 1 produkt w Twoim koszyku.

Razem produkty: (brutto)
Dostawa: (brutto) Do ustalenia
Razem (brutto)

Informacja

Ostatnio przeglądane

Nowe produkty

MEZCAL MARCA NEGRA ESPADIN 50,2% 0,7L Zobacz większe

MEZCAL MARCA NEGRA ESPADIN 50,2% 0,7L

PI_258

Nowy produkt

MEZCAL MARCA NEGRA ESPADIN produkowany jest w 100% z agawy Espadin (angustifolia haw). Jest to często używany gatunek agawy do produkcji mezcalu. Rośliny te rosną przez 8-12 lat. Dwukrotna destylacja na miedzianym alembiku. Świeży i czysty bukiet aromatu bardzo dojrzałych owoców. 

Więcej szczegółów

299,00 zł brutto

Więcej informacji

Wtórują mu nuty tlącego się drewna owocowego. W smaku pełna mleczna słodycz połączona z nutami skórki cytryny. Czysty, zachwycający finisz. Narodową wódką Meksyku jest mezcal. Tequila jest najbardziej znaną odmianą mezcalu na świecie. Tequila wytwarzana jest jednak wyłącznie z jednego gatunku agawy- agawy niebieskiej (agave tequilana), natomiast mezcal powstaje z ponad 30 różnych gatunków agawy. Kolejna różnica leży w surowcu użytym do produkcji- soku z agawy, używa się wyłącznie do produkcji tequili natomiast w przypadku mezcalu spontanicznej fermentacji poddawane są całe rdzenie agawy – Piñas.

Rdzenie gotowane są przez kilka dni w „piecu” – stożkowym zagłębieniu w ziemi. Kolejno rdzenie mielone są w tradycyjny sposób- przy użyciu kamiennego koła. Fermentacja tradycyjnie zachodzi spontanicznie, przy użyciu dzikich drożdży i zajmuje zazwyczaj kilka dni. W miedzianych alembikach, gotowy produkt poddawany jest dwukrotnej destylacji

Pojemność: 700 ml

Moc: 50,2%

.

Opinie

Napisz opinię

MEZCAL MARCA NEGRA ESPADIN 50,2% 0,7L

MEZCAL MARCA NEGRA ESPADIN 50,2% 0,7L

MEZCAL MARCA NEGRA ESPADIN produkowany jest w 100% z agawy Espadin (angustifolia haw). Jest to często używany gatunek agawy do produkcji mezcalu. Rośliny te rosną przez 8-12 lat. Dwukrotna destylacja na miedzianym alembiku. Świeży i czysty bukiet aromatu bardzo dojrzałych owoców.