Indeks: LU_20

Gost Art wino musujące wytrawne - Winnica Gostchorze

(3)
Harmonijny, wytrawny smak unikalnej kompozycji winogron odmian Pinot blanc , Riesling i Pinot Noir. Wina robione są w małych partiach, tak by jak najdłużej leżakowały na osadzie. Stworzone według francuskiej szkoły szampańskiej z polskich owoców rosnących w tradycyjnym regionie winiarskim okolic Zielonej Góry. Rocznik 2023
Cena 89,00 zł
Więcej
Dostępny

Indeks: PHA_441

Soplica Staropolska

(2)
Soplica Staropolska skomponowana z wyrazistych esencji na orzechach włoskich, śliwkach i goździkach wzbogacona o polski miód. Jest to wódka luksusowa w eleganckiej karafce.
Cena 95,00 zł
Więcej
Dostępny
Wszystkie bestsellery
BAROLO MARGHERIA

BAROLO MARGHERIA

MP_518

Pochodzi z ręcznych zbiorów winogron szczepu Nebbiolo rosnących w winnicy Margheria w regionie Serralunga d`Alba. To głęboko rubinowe wino, poddane zostaje fermentacji i maceracji w temperaturze 31-33 °C przez 15-20 dni, a następnie leżakuje w dębowych beczkach przez 30 miesięcy. Po tym okresie spędza jeszcze rok dojrzewając w butelkach.

479,00 zł
Brutto
Ilość
Dostępny

Opis

Bardzo „eteryczne”, delikatnie pikantne z wyczuwalnymi nutami tytoniu i leśnego poszycia. W smaku bardzo harmonijne. Ma doskonały potencjał starzenia. Przed spożyciem należy je zdekantować i podawać w temperaturze 18-20 °C. Najlepiej smakuje z pieczonym czerwonym mięsem i gulaszem. Równie doskonałe połączenie daje w zestawieniu ze średnio dojrzałymi i dojrzałymi serami.

Szczegóły produktu
MP_518

Opis

Pojemność
0,75l
Moc
14%
Kraj
Włochy
Kolor
Czerwone
Smak
Wytrawne
Komentarze (0)
Oceń
16 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: MP_262334

Speri Recioto La Roggia 0,5L

(0)
Wino jest mieszanką 2 szczepów typowych dla regionu: Corvina Veronese i Rondinella, pochodzących tylko z winnicy La Roggia.  Gotowe wino dojrzewa 18 - 24 miesięcy w nowych dębowych beczkach, następnie 12 miesięcy leżakuje w butelce.
Cena 262,00 zł
Więcej
Dostępny

Indeks: MP_28

MOSCATO D`ASTI MASSOLINO

(0)
 To wspaniały przykład jak mineralne i „czyste” może być Moscato de Asti. Fermentowane w kadziach ze stali nierdzewnej by zachować jego naturalne walory aromatyczno-smakowe. Piękny bukiet z dominacją gruszki, brzoskwini i ziół: przede wszystkim szałwi i mięty. W ustach gęste, mineralne, o urzekającym, słodkim, lekkim finiszu.
Cena 98,00 zł
Więcej
Dostępny

Indeks: MP_W356

BORGO SCOPETO CHIANTI CLASSICO 5,0L

(0)
Kompozycja 100% Sangiovese dojrzewana w beczkach dębowych. Kraj: Włochy Region: Toskania Producent: Caparzo Apelacja: DOCG Chianti Classico Kolor: czerwone Smak: wytrawne Poj.: 5 Zaw. Alk. %: 13
Cena 524,00 zł
Więcej
Dostępny

Indeks: MP_2

TONINO BIANCO

(0)
Zestawienie odmian Cataratto, Grecanico i Inzolia z zachodniej części Sycylii. Aby wygenerować półsłodki smak w procesie winifikacji dodawany jest świeży moszcz odmiany Moscato. Barwa jasnosłomkowa, wino pełne aromatów owoców tropikalnych, jabłek, białych kwiatów i cytrusów. Delikatnie słodki i lekki smak. Należy serwować schłodzone.
Cena 39,00 zł
Więcej
Niedostępny

Indeks: MP_92123

Castello Di Brolio Vin Santo Ricasoli 2010

(0)
Klasyka słodyczy z Toskanii. Znakomite wino skomponowane w 90% z gron Malvasia, uzupełnionych Trebbiano i Sangiovese, zbieranych w optymalnej fazie dojrzałości, a następnie podsuszanych przez 3 miesiące. Dojrzewało przez 7 lat w dębowych beczkach. 
Cena 247,00 zł
Więcej
Dostępny

Indeks: MP_93829

Caparzo Sangiovese Toscana

(0)
Wino skomponowane w 85% z toskańskiej odmiany Sangiovese z domieszką Merlot (5%), Alicante (5%) i Petit Verdot (5%). Wino dojrzewa 3 miesiące w beczkach z francuskiego dębu, następnie 2 miesiące w butelce.
Cena 52,00 zł
Więcej
Dostępny

Indeks: MP_526

CAPARZO MOSCADELLO DI MONTALCINO 0,375L

(0)
Tradycyjne wino deserowe produkowane od czasów średniowiecza. Wytwarzane jest metodą „późnego zbioru” z gron odmiany Biały Muscat. Klasycznie fermentowane w beczkach z francuskiego dębu, następnie, przez 24 miesiące dojrzewa w beczce i kolejny rok leżakuje w butelce.
Cena 156,00 zł
Więcej
Dostępny