

Indeks: OS_002
Indeks: LU_20
Indeks: PHA_441
Indeks: MZ_0122
Pochodzi z ręcznych zbiorów winogron szczepu Nebbiolo rosnących w winnicy Margheria w regionie Serralunga d`Alba. To głęboko rubinowe wino, poddane zostaje fermentacji i maceracji w temperaturze 31-33 °C przez 15-20 dni, a następnie leżakuje w dębowych beczkach przez 30 miesięcy. Po tym okresie spędza jeszcze rok dojrzewając w butelkach.
Bardzo „eteryczne”, delikatnie pikantne z wyczuwalnymi nutami tytoniu i leśnego poszycia. W smaku bardzo harmonijne. Ma doskonały potencjał starzenia. Przed spożyciem należy je zdekantować i podawać w temperaturze 18-20 °C. Najlepiej smakuje z pieczonym czerwonym mięsem i gulaszem. Równie doskonałe połączenie daje w zestawieniu ze średnio dojrzałymi i dojrzałymi serami.
Opis
Chwilowo nie możesz polubić tej opinii
Zgłoś komentarz
Zgłoszenie wysłane
Twoje zgłoszenie nie może zostać wysłane
Napisz swoją opinię
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana
Indeks: MP_W353
Indeks: WC_0293
Indeks: MP_W101
Indeks: MP_262334
Indeks: MP_W225
Indeks: MP_28
Indeks: MP_W356
Indeks: MP_2
Indeks: MP_92123
Indeks: MP_W361
Indeks: MP_93829
Indeks: MP_526
Pochodzi z ręcznych zbiorów winogron szczepu Nebbiolo rosnących w winnicy Margheria w regionie Serralunga d`Alba. To głęboko rubinowe wino, poddane zostaje fermentacji i maceracji w temperaturze 31-33 °C przez 15-20 dni, a następnie leżakuje w dębowych beczkach przez 30 miesięcy. Po tym okresie spędza jeszcze rok dojrzewając w butelkach.
check_circle
check_circle