Indeks: LU_20

Gost Art wino musujące wytrawne - Winnica Gostchorze

(3)
Harmonijny, wytrawny smak unikalnej kompozycji winogron odmian Pinot blanc , Riesling i Pinot Noir. Wina robione są w małych partiach, tak by jak najdłużej leżakowały na osadzie. Stworzone według francuskiej szkoły szampańskiej z polskich owoców rosnących w tradycyjnym regionie winiarskim okolic Zielonej Góry. Rocznik 2022
Cena 82,00 zł
Więcej
Dostępny

Indeks: PHA_441

Soplica Staropolska

(2)
Soplica Staropolska skomponowana z wyrazistych esencji na orzechach włoskich, śliwkach i goździkach wzbogacona o polski miód. Jest to wódka luksusowa w eleganckiej karafce.
Cena 89,00 zł
Więcej
Dostępny
Wszystkie bestsellery
TENUTA VALLESELLE RIPASSO
  • TENUTA VALLESELLE RIPASSO

TENUTA VALLESELLE RIPASSO

MP_36

Eleganckie Ripasso skomponowane z ręcznie zbieranych i starannie selekcjonowanych gron Corvina (80%), Rondinella (15%) i Molinara(5%). Produkowane metodą Ripasso, leżakuje pomiędzy 12, a 18 miesięcy w beczkach z francuskiego i amerykańskiego dębu. 

125,00 zł
Brutto
Ilość
Dostępny

Opis

Znakomita pełna, błyszcząca rubinowa barwa. Aromaty śliwek, wiśni z delikatnym akcentem skóry. W smaku gładkie, dobrze zachowany owoc z przyjemnym dotknięciem dębu. Idealna równowaga i aksamitne, słodkie taniny. Wyborne z risotto z grzybami, gulaszami i pieczonymi mięsami.

Szczegóły produktu
MP_36

Opis

Pojemność
0,75l
Moc
14%
Region
Veneto
Kraj
Włochy
Kolor
Czerwone
Smak
Wytrawne
Komentarze (0)
Oceń
16 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: MP_92123

Castello Di Brolio Vin Santo Ricasoli 2010

(0)
Klasyka słodyczy z Toskanii. Znakomite wino skomponowane w 90% z gron Malvasia, uzupełnionych Trebbiano i Sangiovese, zbieranych w optymalnej fazie dojrzałości, a następnie podsuszanych przez 3 miesiące. Dojrzewało przez 7 lat w dębowych beczkach. 
Cena 247,00 zł
Więcej
Dostępny

Indeks: MP_30

BASTIANICH FRIULANO

(0)
Bastianich Vigne Orsone to 100% tej znakomitej odmiany winifikowane i dojrzewane przez 7 miesięcy na osadzie w tankach ze stali nierdzewnej. Wino o intensywnych aromatach dojrzałej, soczystej gruszki i brzoskwiń, lekkiej mineralności i soczystej kwasowości. W ustach lekki posmak migdałów i czysty, długi finisz.
Cena 88,00 zł
Więcej
Dostępny

Indeks: MP_20

MASSERIE CIVITELLA PRIMITIVO DI MANDURIA

(0)
Wino zbudowane w 100% z odmiany Primitivo di Manduria, zbieranej ręcznie i bardzo selektywnie z położonych na gliniastych glebach okolic Carosino. Podczas winifikacji moszcz pozostawia się w kontakcie ze skórkami na 8 do 12 dni. Po fermentacji wino dojrzewa przez 12 miesięcy w dużych beczkach z amerykańskiego i francuskiego dębu. 
Cena 75,00 zł
Więcej
Dostępny

Indeks: MP_28

MOSCATO D`ASTI MASSOLINO

(0)
 To wspaniały przykład jak mineralne i „czyste” może być Moscato de Asti. Fermentowane w kadziach ze stali nierdzewnej by zachować jego naturalne walory aromatyczno-smakowe. Piękny bukiet z dominacją gruszki, brzoskwini i ziół: przede wszystkim szałwi i mięty. W ustach gęste, mineralne, o urzekającym, słodkim, lekkim finiszu.
Cena 98,00 zł
Więcej
Niedostępny

Indeks: MP_47

DE STEFANI VENIS SAUVIGNON BLANC

(0)
Znakomite wino skomponowane jest ze szczepu Sauvignon Blanc, ma piękną, połyskliwą barwę i aromatyczny bukiet pełen owoców cytrusowych i kwiatów czarnego bzu. Usta soczyste i dobrze zbudowane, z wyczuwalną mineralnością. Szlachetności dodaje mu kilkumiesięczne leżakowanie na osadach w stalowych tankach.
Cena 115,00 zł
Więcej
Dostępny

Indeks: MP_9

BARDOLINO BOTTER

(0)
Bardolino skomponowane z gron odmian Corvina Veronese (60%), Rondinella (30%) i Molinara (10%). Fermentacja jest prowadzona w kontrolowanej temperaturze aby utrzymać świeżość i owocowe aromaty. Wino leżakuje 3 lata zanim trafi do sprzedaży. W nosie aromaty owoców jagodowych, w ustach natomiast miękkie i krągłe.
Cena 39,00 zł
Więcej
Niedostępny