Little Bird, marka ginu produkowanego w Londynie, uruchomiła bar pop-up w pięciogwiazdkowym hotelu Hilton Bankside. Tymczasowy bar został nazwany The Little Garden i umiejscowiony na tarasie baru Destillery.
Przypomina mały ogródek, nad wyglądem którego pracowała kwiaciarnia All For Love oraz niezależni floryści. Taras udekorowany jest elementami trawy, donicami z letnimi roślinami i ziołami a także beczkami w stylu vintage.
Wśród kwiatów i zieleni dostępne są siedziska wraz z kocami, które z pewnością przydadzą się podczas chłodniejszych wieczorów. W ofercie znajdziemy specjalne drinki zaprojektowane przez Little Bird, wydobywające z ginu cytrusowy aromat grejpfruta i pomarańczy. Oprócz ginu z tonikiem oraz koktajlu Negroni, dostępny będzie także specjalny drink A Litle Bird Told Me.
Szef kuchni, Paul Bates, stworzył menu doskonale komponujące się ze smakiem ginu. Potrawy takie jak tuńczyk w marynacie tiger milk z sałatką ceviche i Negroni – marynowane krewetki tygrysie w vermouth i ziołach, zachwycą podniebienia gości. Dostępne jest także sezonowe menu potraw z grilla. Orzeźwiające koktajle i lekkie przekąski będzie można kosztować w The Little Garden od lipca do początku września.
Little Bird to smak różowego grejpfruta, słodkiej pomarańczy, imbiru oraz siedmiu roślin, z których powstaje finezyjny i orzeźwiający gin. Produkowany bez sztucznych aromatów i barwników, uwielbiany nie tylko w Londynie. Design butelek utrzymany jest w stylu pin-up, który podoba się szczególnie paniom gustującym w najlepszych jakości trunkach. Letni pop-up The Little Garden to doskonała okazja na oddanie się orzeźwiającej przyjemności, a także skorzystanie z sielskiej atmosfery nawet w pochmurne dni.