Teasmith to nowy produkt na rynku luksusowych alkoholi, który przypadnie do gustu miłośnikom wyjątkowych połączeń smakowych. Gin Teasmith jest pomysłem małżeństwa Nicka i Emmy Smalley, którzy spędzili rok na doszkoleniu się w procesie destylacji. Produkt czerpie inspirację z tradycji picia herbaty w Szkocji, jak i całej Wielkiej Brytanii.
Teasmith przygotowywany jest na bazie ziół i ręcznie zbieranych liści herbaty. Jałowiec, kolendra, korzeń lukrecji, skórka pomarańczowa, herbata i wiele innych składników łączą się w doskonałą całość i destylowane są dwukrotnie w tradycyjny sposób. Herbata dodana w procesie destylacji wprowadza do alkoholu świeżość i lekkość, ale nie determinuje smaku. Sposób produkcji ginu wpływa na jego lekkość i delikatność. Nie smakuje jak herbata, ale jej liście dodają niepowtarzalnego, wyraźnego posmaku.
Gin Teasmith najlepiej smakuje z tonikiem, gałązką mięty oraz dużą ilością lodu. Początkowo marka Teasmith wyprodukowała limitowaną edycję swojego ginu w liczbie 560 butelek. W 2017 roku liczba dostępnych w sprzedaży butelek, tego wyjątkowego trunku, ma się zwiększyć.