„C” to nowy, 46- procentowy alkohol, stworzony w całości z… surowych marchwi. To niezwykła propozycja, która według założycieli marki Boardroom Spirits z Pensylwanii, jest interesującą odmianą od tradycyjnych alkoholi. W przeciwieństwie do czystej wódki, która z założenia ma być bezsmakowa i bezzapachowa, „C” zachwyca lekko słodkim posmakiem. Do alkoholu nie są dodawane żadne sztuczne aromaty, jego smak naturalnie wynika z procesu produkcji.
Kontrola jakości warzyw odgrywa w destylacji „C” kluczową rolę. Na jedną partię nowego trunku Boardroom Spirits przypada 2000 marchwi, z których każda jest sprawdzana ręcznie w poszukiwaniu skaz czy nadpsutych egzemplarzy. W procesie produkcji „C” warzywa zostają dosłownie zmielone, sfermentowane i destylowane, by uzyskać wyjątkowy alkohol, a przede wszystkim uchwycić smak i esencję marchwi.
Propozycja od Boardroom Spirits może sprawdzić się nie tylko jako samodzielny trunek, ale także składnik rozmaitych koktajli. Coraz popularniejsze stają się różnego rodzaju drinki z dodatkiem warzyw, które trafiają w gusta nawet najbardziej wymagających smakoszy. „C” może stanowić doskonałą bazę, dodając delikatnego, słodkiego posmaku i orzeźwiającej świeżości.
Szukacie nietypowych trunków ?? Sprawdźcie naszą ofertę na www.eluxo.pl lub odwiedźcie nas stacjonarnie w Zielonej Górze na ul. Mickiewicza 12.