W minioną niedzielę poznaliśmy laureatów tegorocznych Oscarów, najbardziej prestiżowej nagrody świata filmu. Podczas emocjonującego weekendu w Hollywood, gwiazdom, jak co roku, towarzyszyła marka Grey Goose.
Ekscytująca gala

Grey Goose pre-Oscars parties

Na parkiecie świetnie bawili się m.in. Quentin Tarantino, Bradley Cooper, Robert De Niro, Jennifer Lawrence, Christoph Waltz oraz Leonardo DiCaprio.

Marka Najlepiej Smakującej Wódki na Świecie w tym roku po raz pierwszy uczciła oscarowy wieczór z Fundacją Eltona Johna, którą na co dzień wspiera
w walce z AIDS. Ponad dziewięćset gości – gwiazd muzyki, filmu oraz mody – zebrało się w najmodniejszej części Zachodniego Hollywood, by wspólnie obejrzeć relację z uroczystej gali rozdania nagród Akademii. Wieczór uświetniła pięciodaniowa kolacja przygotowana przez mistrza sztuki kulinarnej Gordona Ramsey’a oraz wyśmienite koktajle z wódką Grey Goose. Uroczystemu bankietowi przyświecał jednak również szczytny cel.
Tuż po zakończeniu relacji z gali, rozpoczęła się charytatywna licytacja. Zebrane podczas niej środki w całości zasilą konto Fundacji Eltona Johna. Na czerwonym dywanie imprezy, oprócz Sir Eltona Johna, pojawili się m.in. Bono, Sharon Stone, Jim Carrey, Britney Spears, Heidi Klum oraz Naomi Campbell. Dzięki pomocy marki Grey Goose, Fundacja Eltona Johna zebrała tego wieczoru rekordową kwotę 6 milionów dolarów!
Dlaczego Grey Goose jest Najlepiej Smakującą Wódką na Świecie?
Grey Goose, luksusowa i ceniona na całym świecie wódka, tworzona jest w jednym celu – by być najlepiej smakującą wódką na świecie. Pochodzi z malowniczego rejonu Cognac, we Francji, słynącego z najlepszych ekspertów zajmujących się destylacją alkoholi. Grey Goose czerpie to co najlepsze z bogatej historii regionu, który znany jest z produkcji najwyższej klasy luksusowego jedzenia, win i innych alkoholi. W tradycji regionu Cognac to mistrz produkcji – mâitre de chai nadzoruje proces jej powstawania i zapewnia najwyższą jakość każdego etapu produkcji i finalnego produktu. Do produkcji Grey Goose wykorzystuje się wyłącznie najlepszą francuską pszenicę, tę samą której używa się do produkcji pysznych regionalnych wypieków, a pięciostopniowy proces destylacji zapewnia wyjątkowy i niepowtarzalny smak trunku. Następnie czysta woda mineralna, przefiltrowana przez tamtejsze wapienie, jest mieszana z destylatem. W momencie kiedy alkohol osiągnie swój optymalny smak, mistrz produkcji – mâitre de chai jest usatysfakcjonowany. Grey Goose to wytworny alkohol o gładkim i subtelnym zapachu, który dostarcza niezapomnianych wrażeń podczas degustacji.
ŹRÓDŁO: MORE PR