Marka została pierwotnie utworzona pod koniec 2013 roku przez Jerry’ego DeFazio, byłego telewizyjnego kamerzystę z Los Angeles. Kiedy show przy którym pracował został odwołany, zaczął spełniać wymogi prawne do rozpoczęcia działalności gospodarczej związanej z alkoholem. Jego pomysł to możliwość dzielenia się swoją pasją do kawy i whisky z publicznością w sposób zupełnie nowy.
Fliquor Bean jest destylowany w Kalifornii, do jego stworzenia używa się tylko kawy i whisky, bez dodatku cukru lub sztucznych aromatów.
Organiczne ziarna kawy pochodzą z największych w Meksyku konfederacji rolniczych – ANaProMex a następnie są palone na zamówienie przez lokalne micro palarnie z siedzibą w Los Angeles. Rezultat to możliwość pełnego doświadczenia kofeiny jak w zwykłej, zimnej, parzonej kawie lub w mieszance w koktajlu.
Whisky pochodzi od marki Bowen z siedzibą w Bakersfield (Kalifornia). Wykonane w 100% z kukurydzy, aby wydobyć z ziarna kompleksowe niuanse.
Fliquor Bean Coffee Infused Whiskey, jest już dostępny w USA w sugerowanej cenie detalicznej 35 dolarów za butelkę.
Salon Eluxo oferuje bardzo duży wybór whisky. Jednym z nich jest Old St. Andrew’s Clubhouse dostępna na stronie: http://eluxo.pl/szkocka-blended-mieszana/4898—old-standrew-s-clubhouse-40-07l.html.