

Jeden z największych koncernów alkoholowych Bacardi prezentuje nowy brand i ogłasza plany zmniejszenia emisji gazów cieplarnianych. 1800 Tequila postanowiła połączyć siły ze znanym artystą streetwearowym, a w Edynburgu stworzono historycznego single malta.
Poniedziałkowy nastrój często nadaje ton całemu tygodniowi. Tym chętniej dzielimy się z wami informacjami, które pomogą poprawić samopoczucie. Na początek alkoholowy gigant.
Bacardi: Good Man
Bacardi, właściciel m.in. Bombay Sapphire, Dewar’s, czy Grey Goose, właśnie ogłosił powstanie nowej marki alkoholowej. Good Man, bo tak się nazywa firma, to producent brandy.
Nowy brand powstał, by oferować swoje usługi wyłącznie w Indiach. Mamy jednak nadzieję, że z czasem Good Man otworzy się na cały świat.
To jednak nie koniec informacji z obozu Bacardi. Koncern ogłosił również, że zmniejszy emisję gazów cieplarnianych swojej marki rumu Bacardí o 50% od przyszłego roku.
Emisja gazów cieplarnianych dla Bacardí zostanie zmniejszona o połowę w przyszłym roku, gdy system kogeneracji (CHP) zostanie uruchomiony w destylarni marki w Portoryko. System zastąpi ciężki olej opałowy gazem propanem – czystszym i bardziej wydajnym rozwiązaniem energetycznym.
Redukcja emisji oznacza 14-procentowy spadek całkowitej globalnej emisji Bacardi. Firma wyjaśnia, że jest to znaczący krok w kierunku obniżenia śladu węglowego o 50%, które zamierza osiągnąć do 2025 roku.
1800 i Daniel Cordas
Marka tequili 1800 współpracuje z artystą streetwearowym Danielem Cordasem, aby wprowadzić na rynek 500 ekskluzywnych butelek w Wielkiej Brytanii.
Butelka 1800 Tequili ma unikalny projekt Cordasa, który jest hołdem dla meksykańskiej sztuki ulicznej.
Cordas pracował wcześniej dla takich muzyków jak Billie Eilish, Stormzy i Chipmunk, a także dla byłego boksera Floyda Mayweathera.
1800 Tequila chce uczcić swoje zaangażowanie w sztukę, w szczególności sztukę miejską i kulturę uliczną, za pomocą wyjątkowej butelki.
Projekt składa się z tętniącej życiem meksykańskiej sztuki ludowej i związanej z nią ikonografii. Spośród 500 rozdystrybuowanych butelek konsumenci powinni mieć oczy szeroko otwarte na jedną, która została ręcznie pomalowana przez Cordasa.
John Crabbie & Co z Edynburga
Producent szkockiej whisky John Crabbie & Co wypuścił pierwszego od prawie stu lat single malta, który został stworzony w Edynburgu.
Nowa whisky jest pierwszą, która została wypuszczona z destylarni Chain Pier Distillery w Edynburgu.
Zakład z siedzibą w Granton został założony przez Halewood Artisanal Spirits jako „eksperymentalna” destylarnia pilotowa, podczas gdy większa destylarnia Bonnington dla Crabbie Whisky była wciąż w budowie.