Kategorie
Okowita z wytłoków winogron to próba zmierzenia się legendarnym destylatem czyli Grappą. Medziany alembik ugościł surowiec pochodzący z jednej z pod zielonogórskich winnic odmian Pinot Noir, Pinot Blanc, Gewurztraminer oraz Zweigelt.
Edycja Limitowana OVII cOVIIdówka bez pOVIIkłań powstała w liczbie zaledwie 500 butelek. Mix truskawki, czereśni, jabłka, gruszki, czarnej porzeczki, aroni i śliwki, i to wszystko zamknięte w jednej butelce. Dla efektu świeżości i pogłębienia aromatu został dodany goździki i syrop z kwiatów czarnego bzu.
Owocowy destylat z gruszek to klasyk, w którym lubują się koneserzy z całego świata. Jest to spowodowane nie tylko niepowtarzalnym smakiem samych owoców, ale przede wszystkim ich wyjątkowym składem oraz przyzwoleniem na przekazanie drożdżom drogocennych walorów w trakcie fermentacji. Okowita gruszkowa to też doskonała propozycja na rozpoczęcie przygody z...
Okowita jabłkowa OVII jest efektem kilkunastodniowej maceracji całych owoców, a następnie ich dwukrotnej destylacji, w czasie której odrzuca się nawet połowę urobku jako frakcje zawierające metale ciężkie i nieprzyjemne nuty bimbrownicze.
Grochowica Polska to czysta okowita z grochu, która jest owocem synergii wielopokoleniowych doświadczeń gorzelników ze Starego Strącza oraz Wielkopolskiej Wytwórni Wódek – POLANIN ze Środy Wielkopolskiej.
Frant to okowita, która jest efektem podróży po Polsce w poszukiwaniu pomysłów na wysokiej jakości alkohole.
cOVIIdówka to gra słów łącząca zmorę ostatnich czasów, ukrytą pod nazwą COVID-19 i markę OVII, która pochodzi od francuskiego określenia eau-de-vie, co oznacza “woda życia”.
Ovii z Czarnego Bzu to destylat wytwarzany z aromatycznych kwiatów czarnego bzu.
Powstała ona z połączenia destylatów z: truskawki, czereśni, jabłek, gruszek, czarnej porzeczki, aronii i śliwki. Niesamowicie aromatyczna i bardzo delikatna.
Silesia Distillery to niewielka polska destylarnią rzemieślniczą, która wpisuje się w nowe trendy rynku. Aromat, smak i przyjemność - tego wymaga dzisiaj nowoczesny klient.
Jabłko i Chrzan „O Ja Cię Chrzanię” miała swoją premierę podczas Targów ENOEXPO w Krakowie w 2021 roku, gdzie została doceniona zarówno przez gorzelników jak i miłośników alkoholi wysokoprocentowych.
Wódka Żytnia Podole Wielkie Ten produkt udowadnia, że wódka nie musi być nudna. To aromatyczna kombinacja dojrzałych owoców, biszkoptów i kardamonu uzupełniona smakiem słodkiego, prażonego ziarna i ciepłych przypraw wyczuwalnych na długo po opróżnieniu kieliszka.
SILESIA DISTILLERY TO NIEWIELKA POLSKA DESTYLARNIĄ RZEMIEŚLNICZĄ, KTÓRA WPISUJE SIĘ W NOWE TRENDY RYNKU. AROMAT, SMAK I PRZYJEMNOŚĆ - TEGO WYMAGA DZISIAJ NOWOCZESNY KLIENT.
Śliwkowy aromat, gładkość i aksamitność tego trunku. Wersja śliwki węgierki w butelce.
Okowita z kukurydzy to pierwszy eksperyment destylacyjny ze zbożami. Fantastycznie aromatyczny zacier pachnący gotowaną kukurydzą z masłem dał przepyszny trunek.
Destylat stworzony na bazie piwa VAN LIFE z Browaru Minister. Podwójnie chmielone HAZY American India Pale Ale. Ogromne ilości amerykańskiego chmielu, które zostały użyte do uwarzenia piwa znajdziecie również w destylacie – w aromacie oraz smaku. Na uwagę zasługuje fakt, że na stworzenie jednej butelki DESTYLATU potrzeba było aż 13 butelek piwa.
Okowita z wytłoków gronowych, stworzony we współpracy z biodynamiczną Winnicą Wieliczka i Podkarpacką Destylarnią Okowity, nagrodzony medalem GOLD na Konkursie Warsaw Spirits Competition 2021.
Okowita z wytłoków gronowych, stworzony we współpracy z Winnicą Kazimierskie Wzgórza i Podkarpacką Destylarnią Okowity
Stworzony we współpracy z Browarem Dwie Wieże i Podkarpacką Destylarnią Okowity, nagrodzony medalem DOUBLE GOLD na Konkursie Warsaw Spirits Competition 2020, Alkoholowy Debiut Roku 2020
Okowita to staropolskie określenie wysokoprocentowego napoju alkoholowego. Jest to produkt wytworzony z jednego rodzaju surowca na przykład: z owocu, soku lub zboża bez żadnych dodatków. Zakazane jest dodawanie czegokolwiek co może poprawić smak, zapach, wygląd w tym cukier. W przypadku okowity cały cukier, a co za tym idzie alkohol musi pochodzić tylko i wyłącznie z surowca. Natomiast destylat to napój spirytusowy do którego produkcji użyto wina owocowego takiego w którym minimum połowa alkoholu pochodzi z cukru zawartego w owocach.