Kategorie
Okowita z wytłoków winogron to próba zmierzenia się legendarnym destylatem czyli Grappą. Medziany alembik ugościł surowiec pochodzący z jednej z pod zielonogórskich winnic odmian Pinot Noir, Pinot Blanc, Gewurztraminer oraz Zweigelt.
Kwintesencja słodyczy i smaku, pozbawiona cierpkości.
Okowita z kukurydzy to pierwszy eksperyment destylacyjny ze zbożami. Fantastycznie aromatyczny zacier pachnący gotowaną kukurydzą z masłem dał przepyszny trunek.
Owocowy destylat z gruszek to klasyk, w którym lubują się koneserzy z całego świata. Jest to spowodowane nie tylko niepowtarzalnym smakiem samych owoców, ale przede wszystkim ich wyjątkowym składem oraz przyzwoleniem na przekazanie drożdżom drogocennych walorów w trakcie fermentacji. Okowita gruszkowa to też doskonała propozycja na rozpoczęcie przygody z...
Okowita jabłkowa OVII jest efektem kilkunastodniowej maceracji całych owoców, a następnie ich dwukrotnej destylacji, w czasie której odrzuca się nawet połowę urobku jako frakcje zawierające metale ciężkie i nieprzyjemne nuty bimbrownicze.
Grochowica Polska to czysta okowita z grochu, która jest owocem synergii wielopokoleniowych doświadczeń gorzelników ze Starego Strącza oraz Wielkopolskiej Wytwórni Wódek – POLANIN ze Środy Wielkopolskiej.
Frant to okowita, która jest efektem podróży po Polsce w poszukiwaniu pomysłów na wysokiej jakości alkohole.
cOVIIdówka to gra słów łącząca zmorę ostatnich czasów, ukrytą pod nazwą COVID-19 i markę OVII, która pochodzi od francuskiego określenia eau-de-vie, co oznacza “woda życia”.
Śliwkowy aromat, gładkość i aksamitność tego trunku. Wersja śliwki węgierki w butelce.
Okowita to staropolskie określenie wysokoprocentowego napoju alkoholowego. Jest to produkt wytworzony z jednego rodzaju surowca na przykład: z owocu, soku lub zboża bez żadnych dodatków. Zakazane jest dodawanie czegokolwiek co może poprawić smak, zapach, wygląd w tym cukier. W przypadku okowity cały cukier, a co za tym idzie alkohol musi pochodzić tylko i wyłącznie z surowca. Natomiast destylat to napój spirytusowy do którego produkcji użyto wina owocowego takiego w którym minimum połowa alkoholu pochodzi z cukru zawartego w owocach.