Kategorie
Don Papa celebruje pasję i entuzjazm Papy Isio- bohatera rewolucji walczącego o niepodległość swojego kraju. Powstaje z lokalnej melasy znanej jako "Czarne Złoto".
Rum z Panamy, który 2 lata dojrzewała w beczce ex-Bourbon w klimacie tropikalnym, następnie 1 rok w beczce ex-Moscatel w klimacie kontynentalnym. Zaskakujący balans słodyczy- aromat zapowiada uderzenie słodyczy, jednak jest ona stonowana. Na pierwszym planie zdecydowanie miód oraz skórki z cytrusów. Następnie pojawia się nuta praliny z gorzką czekoladą...
DICTADOR XO INSOLENT stworzony poprzez fermentację syropu z trzciny cukrowej a następnie jest destylowany w nowoczesnych alembikach ze stali nierdzewnej. Później dojrzewa wtórnie w używanych beczkachdębowych po Jerez i Porto. Za każdym razem wnętrze beczki jest przepalane aby osiągnąć słodkie karmelowe nuty pochodzące z dębu. XO
DICTADOR XO Perpetual stworzony poprzez fermentację syropu z trzciny cukrowej a następnie destylowany w zabytkowych miedzianych alembikach. Dojrzewa wtórnie w używanych z najwyższej jakości beczkach dębowych po bourbonie. Destylarnia używa tradycyjnego systemu Solera wykorzystując tylko najlepsze beczki z każdego rocznika.
Rum Dictador to połączenie tradycji kolumbijskich gorzelni, europejskiego stylu i japońskich technologii butelkowania.
Rum Dictador to połączenie tradycji kolumbijskich gorzelni, europejskiego stylu i japońskich technologii butelkowania.
Malecon 15 YO to 15-letni rum z Panamy, który powstaje na skutek fermentacji melasy, a następnie poddaje się go procesowi dojrzewania w dębowych beczkach. Jego złożony i pełen smaków profil idealnie łączy słodycz dębu, toffi i egzotycznych owoców z odświeżającą paletą cytrusów i orzechów.
Dojrzewa przez minimum 25 lat w beczkach wykonanych z amerykańskiego dębu po bourbonie. Charakteryzuje się aromatami miodu, przypraw i owoców tropikalnych. W smaku wyczuwalne rodzynki, orzechy, czekolada i gałka muszkatołowa.
Rum Dictador "BEST OF " to limitowana edycja rumu. Powstaje z najlepszych i najstarszych beczek w kolekcji, które są w destylarni od ponad 100 lat - od momentu jej otwarcia. Destylaty są starannie dobrane i zmiksowane przez mistrza blendera, by poczuć klasyczne kolumbijskie smaki, które są bogate, głębokie i luksusowo smaczne.
Ron Kuna 8 Años jest ciekawą mieszanką tradycyjnie wyrabianych rumów. Na początku prezentuje ciepłe nuty toffi i karmelu. Następnie wprowadza odrobinę wanilii i kwiatu jabłoni, z ziemistymi akcentami skóry na finiszu. Tekstura jest bogata, z pełną wytrawną nutą czerwonych owoców i dojrzałego czerwonego wina na języku.
Bumbu Rum XO jest produkowany w destylarni w Panamie i spędził 18 lat w starych beczkach po burbonie z amerykańskiego białego dębu, kończąc w beczkach po sherry.
Historia produkcji rumu Abuelo ma swój początek w roku 1908, kiedy to Varela Hermanos - przyszły założyciel firmy, przybywa do powstającej wówczas Republiki Panamy i zakłada tam plantację trzciny cukrowej. Dalsze losy były oczywiste - w 1936 roku rozpoczęto destylację soku z trzciny cukrowej, a tym samym - produkcję rumu Abuelo.
Historia produkcji rumu Abuelo ma swój początek w roku 1908, kiedy to Varela Hermanos - przyszły założyciel firmy, przybywa do powstającej wówczas Republiki Panamy i zakłada tam plantację trzciny cukrowej. Dalsze losy były oczywiste - w 1936 roku rozpoczęto destylację soku z trzciny cukrowej, a tym samym - produkcję rumu Abuelo.
Rum pochodzący z Dominikany. W smaku wyczujemy kremowy karmel i intensywną nutę wanilii. Zapach bardzo słodki z bogatym aromatem owoców tropikalnych. Finisz jest smolisty i molasowy.
Flor de Cana Extra Dry dojrzewa 4 lata, jest białym rumem, lekki i idealnie komponuje się jako dodatek do koktajli.
Ten kubański rum to mix wielu rumów w wieku 2 do 7 lat, z amerykańskich dębowych beczek o mocy 47 %. Po dodaniu tłoczonych rodzynek i rozcieńczeniu demineralizowaną wodą, miesiąc jeszcze nabiera słodyczy, by trafić do butelek z mocą 34 %. Kolor ma bursztynowy z nutami rodzynek i pomarańczy.
MATUSALEM 23 YO to kombinacja suszonych owoców, miodu z nutka kwiatu magnolii i migdałów. W tle można wyczuć kombinacje karmelizowanego cukru i toffi z przeplatającą się nutka tropikalnych owoców. W smaku wyrafinowany z kremową strukturą bazującą na nutkach pieczonych orzechów i migdałów.
Rum Ron Zacapa jest to rum klasy premium, produkowany w Gwatemali przez globalną firmę Diageo. Zacapa został stworzony w 1976 roku dla uczczenia setnej rocznicy powstania.
Druga seria Plantation Rum Vintage Collection ”Under the Sea” gromadzi sześć wyjątkowych butelek produkowanych w limitowanych ilościach. W tej nowej serii, nazwanej ”Under the Sea”, Alexandre Gabriel grupuje sześć rumów z krajów, które łączy wspólna cecha – linia brzegowa wychodząca na ocean.
DICTADOR JERARQUÍA TO SERIA STARYCH I RZADKICH BECZEK RUMU, STARANNIE I PILNIE STRZEŻONA PRZEZ RODZINĘ PARRA. KAŻDA BECZK OSIĄGNĘŁA WYJĄTKOWY PROFIL SMAKOWY. DICTADOR Z DUMĄ PREZENTUJE JE PO RAZ PIERWSZY. JERARQUÍA, CO W JĘZYKU HISZPAŃSKIM OZNACZA HIERARCHIĘ, ODZWIERCIEDLA CIERPLIWOŚĆ I SZLACHETNOŚĆ. RUMY Z TEJ EDYCJI LEŻAKOWAŁY W NAJLEPSZYCH BECZKACH PO...
Dictador 1978 2 Masters Château D'Arche Release 2019 to rum z Kolumbii. W swojej serii 2 Masters Dictador łączy umiejętności mistrzów piwnicznych z całego świata, zjednoczonych przy okazji rocznika.
Rumy w stylu hiszpańskim produkowane są z melasy i destylowany kolumnowo, dzięki czemu charakteryzuje się smakiem o łagodnym, słodkawym charakterze. Dodatkowo są także słodkie i maślane. Posiadają korzenną nutę.
Główne kraje produkcji to: Kuba, Gwatemala, Panama, Dominikana, Puerto Rico, Kolumbia, Wenezuela- Botucal, Pampero, Nikaragua, Peru.