W związku z dużą liczbą zamówień, dostawy mogą być wydłużone do 5 dni roboczych.
Przepraszamy za niedogodności
By potwierdzić dokładny termin dostawy prosimy o kontakt salon@eluxo.pl
Kategorie
Ararat 3* charakteryzuje się żywym, pikantnym i intensywnym zapachem, z kwiatowo-owocowym podtekstem oraz namiastką oliwy z pierwszego tłoczenia i dębu. Posiada mocny i intensywny smak, lekko pikantny, wykończony odrobiną suchości.
GRAN DUQUE DE ALBA charakteryzuje się zapachem bardzo winnym z szlachetną nutką balsamiczną pozostawiającą dębowy cień w tle, w smaku lekko wytrawny, gładki z pełnią i bogactwem nut wanilii. Finisz długi i przyjemny. Brandy w zestawie z karafką.
GRAN DUQUE DE ALBA charakteryzuje się zapachem bardzo winnym z szlachetną nutką balsamiczną pozostawiającą dębowy cień w tle, w smaku lekko wytrawny, gładki z pełnią i bogactwem nut wanilii. Finisz długi i przyjemny. Brandy w zestawie z kieliszkiem.
GRAN DUQUE DE ALBA XO charakteryzuje się zapachem złożonym i wypełnionym nutami owocowymi - głównie śliwki. Oprócz tego wyczuwalne rodzynki, tytoń i skóra. Do tego słodka nuta wanilii.. W smaku elegancki i mocny. Owocowe nuty śliwki i karmelizowanych owoców występują tu w kontraście z pikantnymi tonami tytoniu i skóry, otoczone przez słodycz miodu i...
Brandy Duque de Alba jest surowcem, z którego Gran Duque de Alba Oro jest wykonana; jest ponownie wprowadzana do systemu Solera i leżakuje tam, aż osiągnie pożądany stan. Następuje starzenie. W zapachu i w smaku można wyczuć mieszankę mahoniu i hebanu. Intensywny nos z nutami wanilii, bez wątpienia z powodu długiego czasu starzenia brandy. Bogate...
Suau 25 letnia to brandy klasy premium. Miękki, okrągły trunek, lekko słodki z nutami wanilii, karmelu i nutą drewna. Dojrzałe, eleganckie i złożone cechy warunkują przyjemność, którą trudno znaleźć w jakimkolwiek innym brandy.
Suau 50YO to najstarsza, najdłużej dojrzewająca brandy z z tej serii (pozostałe: 8YO, 25YO). Szlachetne aromaty z beczki dębowej występują tu obok mniej intensywnych smaków, jak karmel, wanilia i aromaty tytoniowe. Długi okres dojrzewania skutkuje powstaniem delikatnego smaku oraz bardzo przyjemnego i eleganckiego stylu alkoholu. Kolor jest zbliżony do...
Marquis de Villard XO jest kompozycją wielu znakomitych eau-de-vie wytwarzanych z odmian Carignan, Grenache, Cabernet, Merlot i Ugni Blanc. Produkowany w Charente i leżakowany w dębowych beczkach zaskoczy Państwa wyjątkową gładkością i długim posmakiem.
Dzięki wyjątkowo długiemu okresowi dojrzewania w dębowych beczkach, Dvin zyskuje bogatą bursztynową barwę z niuansami głębokiego mahoniu. Delikatny aromat goździków perfekcyjnie równoważy się z nutami suszonych owoców, a delikatne zabarwienie orzechów leśnych dodaje pikantny, bogaty smak tej brandy.
Zapach elegancki i intensywny. Bukiet zdominowany jest barwą wosku pszczelego, orzechów i kory dębu, na bazie śliwek i wanilii . Delikatnie suche wykończenie równoważy się z nutą cynamonu. Smak bogaty i dość słodki, objawia się stopniowo i zapewnia długi finisz.
20 letnia brandy pochodząca z Armenii.
15 letnia brandy pochodząca z Armenii.
Ormiański Grand Yerevan wytwarzany jest z wysokiej jakości eaux-de-vie pochodzących z klasycznego procesu podwójnej destylacji i starzenia przez co najmniej 5 lat w dębowych beczkach. Do produkcji wykorzystywane są tradycyjne ormiańskie odmiany winorośli z regiony Ararat Valley.
ORMIAŃSKI GRAND YEREVAN WYTWARZANY JEST Z WYSOKIEJ JAKOŚCI EAUX-DE-VIE POCHODZĄCYCH Z KLASYCZNEGO PROCESU PODWÓJNEJ DESTYLACJI I STARZENIA PRZEZ CO NAJMNIEJ 7 lat w ormiańskich dębowych beczkach.
Gruzińska Brandy uznawana jest za jedną z najlepszych na świecie. Na jej wyjątkowość składają się tradycyjne procesy produkcji, staranna destylacja oraz wykorzystanie lokalnych odmian winorośli.
Hiszpańska brandy o bursztynowej barwie, ze złotymi refleksami. Aromat dębiny, lekko dymny i tostowy. W Ustach lekka słodycz, suszone morele, orzechy i migdały. Finisz krągły i miękki.
Usługa grawerowania na złotej lub srebrnej blaszce umieszczonej na butelce. Jest to trwalsze i bardziej widoczne niż grawer na szkle. Można wykonać blaszkę o dowolnych wymiarach.
Kompozycja najlepszych i najstarszych (stuletnich!) destylatów z Tomeloso w La Manchy. Brandy o eleganckiej, mahoniowej barwie z refleksami koloru starego złota. W nosie bogactwo intensywnych aromatów, typowych dla trunku leżakującego wiele lat w dębowych beczkach. Usta złożone, z nutami słodyczy i wanilii, charakterystycznymi dla amerykańskiego dębu, i...
Wykwintna brandy w kolorze głębokiego bursztynu, pełna eleganckich, tostowych aromatów. W ustach miękka, lekko waniliowa, z delikatnym posmakiem suszonych owoców i dębiny. Finisz długi i harmonijny.
Suau 15 letnia to brandy klasy premium. Jej charakterystyka to kolor ciemnobursztynowy, z jasnymi, miedzianymi refleksami. Dobrze zbalansowany aromat destylatu i beczki dębowej. W smaku lekko słodka, owocowa, z nutami dębiny i wanilii. Finisz nieco pikantny,dość długi.
Wyjątkowy likier, który łączy w sobie "Original Danziger Goldwasser" i najlepszą brandy V.S.O.P z winogron Chardonnay z Francji, dojrzewającą przez trzy lata. Dodatkowo wybrane zioła i przyprawy oraz skórka gorzkiej pomarańczy uszlachetniają ten niezwykły likier i nadają mu harmonijny, intensywny smak. Prawdziwe 22-karatowe płatki złota dopełniają całość...
Brandy w języku polskim znaczy wypalanka czy też przepalanka. Staropolska, do dziś poprawna i używana nazwa brandy to wypalanka. Tak określa się wódki destylowane w tradycyjny sposób, "wypalane" w aparatach destylacyjnych. Produkowana z wina, głównie gronowego. Brandy może być destylowana również z wina owocowego, wówczas jednak powinna być odpowiednio oznaczona, np. Cherry Brandy czyli brendy wiśniowa. Nazwa pochodzi od holenderskiego słowa brandewijn, które oznacza destylkowane wino, które było bardzo popularne w średniowieczu. Do najbardziej cenionych napojów tego typu należą brandy czyli winiaki hiszpańskie, włoskie, francuskie i greckie. Dużą popularnością cieszą się też trunki pochodzące z Europy Środkowo-Wschodniej czyli Bułgarii, Mołdawii czy Gruzji. Brandy dzieli się na trzy podstawowe rodzaje: brandy gronową (eau-de-vie de vin), brandy z wytłoków gronowych (eau-de-vie de marc),brandy owocową (eau-de-vie de fruits).Tak jak w przypadku koniaków, tak też w klasyfikacji brandy stosuje się oznaczenia wieku. Najmłodsza AC, która leżakuje 2 lata w drewnianych beczkach, następnie VS leżakująca przynajmniej 3 lata, VSOP minimum 5 lat w drewnianych beczkach oraz XO, która leżakuje przynajmniej 6lat. Wsytępuje również brendy Hors D'age, której wiek jest trudny do określenia, jednak normą są 10-letnie i starsze, zwykle doskonałej jakości. Kultura picia brandy opiera się na celebracji chwili i każdy szczegół się liczy. W końcu pije się wódkę wytrawną, która uważana jest za jeden z najlepszych alkoholi na świecie. Na początku zajmijmy się sztuką podania brandy, wykorzystujemy w tym celu niskie kieliszki o okrągłym kształcie na grubej nóżce (z wyglądu może przypominać kwiat tulipana); gdy nie posiadamy specjalnych kieliszków do picia brandy powinniśmy zastąpić je niskimi, szerokimi szklankami o grubej podstawie. Brendy powinno się podawać lekko schłodzone, jednak isnieje również poglą, że jest to wytrawny trunek, który najlepiej smakuje w normalnej temperaturze. Brandy pije się małymi łyczkami, dlatego też zawartość szkła musi być odpowiednio mała – odpowiednia ilość trunku to 1/4 wysokości naczynia.
Jest jedna żelazna zasada w kulturze picia brandy: tego trunku nie popijamy. Podawać go możemy w towarzystwie mocnej kawy (m.in. espresso), gorzkiej czekolady, lodów, ciastka. Alkohol można również serwować w postaci drinku.
W razie pytań zapraszamy do kontaktu https://eluxo.pl/pl/kontakt
Zapraszamy i życzymy przyjemnych zakupów