W związku z dużą liczbą zamówień, dostawy mogą być wydłużone do 5 dni roboczych.
Przepraszamy za niedogodności
By potwierdzić dokładny termin dostawy prosimy o kontakt salon@eluxo.pl
Kategorie
Specjał Podlaski stworzony na bazie własnej receptury z wykorzystaniem naturalnych składników. Alkohol o zdecydowanym smaku słodkich mirabelek. Naturalny trunek zamknięty w kryształowej butelce.
Specjał Podlaski stworzony na bazie własnej receptury z wykorzystaniem naturalnych składników. Alkohol o zdecydowanym smaku słodkiej przepalanki. Naturalny trunek zamknięty w kryształowej butelce.
Specjał Podlaski stworzony na bazie własnej receptury z wykorzystaniem naturalnych składników. Alkohol o zdecydowanym smaku cytryny z nurtami miodu i imbiru. Naturalny trunek zamknięty w kryształowej butelce.
Specjał Podlaski stworzony na bazie własnej receptury z wykorzystaniem naturalnych składników. Alkohol o zdecydowanym smaku słodkiego pigwowca. Naturalny trunek zamknięty w kryształowej butelce.
Naturalna Nalewka na owocach pigwowca, to długo leżakowany trunek, stworzony na bazie naturalnych składników. Nalewka powstała na bazie krystalicznie czystej wody oraz świeżo zbieranych owoców pigwowca. Smukła butelka posiada okrągłą nakrętkę. Nalewka jest trunkiem dla osób ceniących nuty owocowe oraz połączenie lekkiej kwaskowatości.
Naturalna Nalewka na kwiatach czarnego bzu, to długo dojrzewający, w 100% naturalny trunek na bazie krystalicznie czystej wody oraz kwiatostanów czarnego bzu, rosnących na ekologicznych terenach Podlasia. Nalewka nie zawiera żadnych chemicznych dodatków. Jej wyjątkowy aromat i smak ukształtowały się pod wpływem odpowiedniego procesu dojrzewania.
Naturalna Nalewka na owocach maliny, to połączenie staropolskiej wiedzy na temat wytwarzania nalewek i nowoczesnych metod produkcji alkoholu. Ta 30%, długo dojrzewająca, naturalna nalewka została stworzona na bazie ekologicznych składników, do których zaliczają się dojrzałe owoce malin, pochodzące wyłącznie z nieskażonych upraw rolniczych i sadów,...
Toorank Prawdziwa Nalewka z Owoców Lasu przygotowywana jest z zachowaniem tradycyjnych metod oraz dbałością o najwyższą jakość składników.
Wyjątkowa pozycja wśród trunków marki Toruńska.Bogactwo i złożoność piernikowego aromatu i smaku. Wystarczy spróbować, by do niej wracać.
To smak dzięki któremu przeniesiesz się do letniego sadu, aby delektować się tym soczystym trunkiem.Do jego receptury wykorzystuje się naturalny macerat oraz naturalny sok z wiśni.
Nalewka z Manufaktury Cieleśnica z Pigwy z pędami sosny powstała z mieszanki naturalnego soku z pigwy i pigwowca japońskiego oraz z syropu z pędów sosny.
Nalewka z Manufaktury Cieleśnica Malin z kwiatem lipy – sok malinowy niczym z babcinej spiżarni i miodowa nuta kwiatu lipy to idealnie słodki i łagodny smak. Bardzo naturalny, czysty aromat dojrzałej maliny.
Nalewka Mirabelka to część kolekcji sezonowych nalewek od Wielkopolskiej Manufaktury Wódek. Do produkcji nalewki z mirabelek wykorzystywane są tylko dojrzałe owoce, krystalicznie czysta woda z własnego ujęcia oraz wielokrotnie destylowany i rektyfikowany spirytus.
Nalewka Pigwa to część serii sezonowych nalewek od Wielkopolskiej Manufaktury Wódek. Do jej produkcji wykorzystywane są ręcznie zbierane pigwy, które łączone są z wielokrotnie destylowanym i rektyfikowanym spirytusem.
Nalewka Rabarbarowa 18% 0,5L - Nalewka Rabarbar to część serii sezonowych nalewek od Wielkopolskiej Manufaktury Wódek. Do jej produkcji wykorzystywany jest rabarbar od lokalnych dostawców z okolic gorzelni, krystalicznie czysta woda z własnego ujęcia oraz spirytus.
Do jej produkcji wykorzystywane są wiśnie z okolicznych sadów i ogrodów. W pierwszym etapie produkcji owoce trafiają do stalowych zbiorników na 30 dni, gdzie oddają swój smak i aromat do spirytusu. Na koniec całość trafia do dębowych beczek po sherry co pozwala wzmocnić smak i aromat nalewki.
To wariacja na temat tradycyjnej polskiej malinówki, nalewka pełna smaku, aromatu i zdrowia. Malinówka jest mocno owocowa, często wytwarzana z końcowych, jesiennych zbiorów owoców.
Ta nalewka doskonale łączy kwasowość owoców i słodycz miodu, dając trunek niepowtarzalny. Pigwowiec jest kwaśny, zbalansowany miodem choć wciąż zdecydowanie charakterystyczny, w nucie nawet trochę cierpki. Pachnący cytrusami o bursztynowej, naturalnej barwie. Doskonale sprawdza się jako towarzysz wypraw i wielkich odkryć. Doskonały również jako baza do...
Czarna Porzeczka jest wyrazista smakowo i kolorystycznie, z nutą kwasowości, pełna zamkniętych w butelce zdrowych smaków lata. Nalewki z czarnej porzeczki nie pomylisz z żadną inną nalewką. Zaraz po odkorkowaniu rozlewa się intensywny zapach owoców. Wraz z kolorem i smakiem tworzą najbardziej porzeczkową nalewkę jaką znacie!
Wiśnia to najbardziej tradycyjna, polska nalewka, powstająca z połączenia całych owoców wiśni z pestkami oraz owoców drylowanych, przez co jej smak złamany jest nutą migdałową. Wiśniówka charakteryzuje się mocnym, owocowym aromatem, zbilansowaniem smakowym, doskonale łącząc nuty pestkowe z mocno aromatycznym owocem.
Cytryna jest wyjątkową nalewką łącząca polską tradycję nalewkarską z włoską szkołą tworzenia limoncello. Zdrowa aromatyczna i zdecydowanie cytrynowa. Nalewka to efekt poszukiwania równowagi między smakiem cytryny i miodu. Kwasowość cytryny jest złamana miodem, a ostatnia nuta na języku to echo skórek – tak charakterystycznych dla limoncello.
Nalewki to alkoholowe wyciągi z owoców, korzeni, kwiatów lub ziół, zazwyczaj o 40-45 procentowej zawartości alkoholu. Sporządzane są w procesie maceracji, czyli przez zalanie składników alkoholem w celu wydobycia i utrwalenia smaku i aromatu zawartego we wsadzie. Nalewki mogą być słodzone syropem cukrowym lub miodem. Do produkcji nalewek najczęściej używa się alkoholu w stężeniu od ok. 35 do 96% . Rzadziej macerat zalewa się innymi rodzajami alkoholi, np. winem, koniakiem, czy ginem. Ogólna nazwa "nalewka" jest obecnie nazwą gatunkową, obejmującą cały szereg różnych rodzajów napojów alkoholowych otrzymywanych poprzez macerację, niekiedy później dodatkowo destylowanych.
Nalewki podaje się w małych kieliszkach (50 ml), do pikantnych przekąsek; zgodnie ze staropolską tradycją do mięs podaje się nalewki półwytrawne i półsłodkie.
W razie pytań zapraszamy do kontaktu https://eluxo.pl/pl/kontakt
Zapraszamy i życzymy przyjemnych zakupów