W związku z dużą liczbą zamówień, dostawy mogą być wydłużone do 5 dni roboczych.
Przepraszamy za niedogodności
By potwierdzić dokładny termin dostawy prosimy o kontakt salon@eluxo.pl
Kategorie
Kojąca słodycz czekolady wzbogacona zapachem orientalnej wanilii. Wyprodukowano na bazie gorzkiej czekolady, najwyższej jakości spirytusu, brandu, naturalnej wanilii, świeżych żółtek i mleka.
Tajemnica tego znakomitego smaku kryje się w musie truskawkowym, który jest podstawą do stworzenia tak znakomitego trunku. Każda butelka zawiera 66% naturalnego purre owocowego, wytworzonego ze starannie wyselekcjonowanych i dojrzałych truskawek z dodatkiem wódki i soku z limonki
Likier Chopin kokosowy 0,5l, to alkohol, który zasługuje na uznanie, ponieważ został stworzony na bazie doskonałej wódki Chopin. Likier charakteryzuje się zbalansowanym aromatem, a także dobrze współgrającą ze sobą słodyczą, dopełnioną lekką, bardzo mleczną konsystencją. Alkohol podawany w wersji soute zapewnia niesamowite, egzotyczne doznania, a...
Likier kawowy sporządzony na bazie jedynie naturalnych składników, zawiera ekstrakt prawdziwej kawy Arabica.Najlepiej smakuje schłodzony z dodatkiem mleka.
Sheridan’s - likier składający się w 1/3 z likieru śmietankowego i w 2/3 z likieru kawowego zmieszanego z irlandzką whiskey. Umiejętnie nalany rozwarstwia się w kieliszku - kawa na dole, śmietanka na górze.
Sheridan’s - likier składający się w 1/3 z likieru śmietankowego i w 2/3 z likieru kawowego zmieszanego z irlandzką whiskey. Umiejętnie nalany rozwarstwia się w kieliszku - kawa na dole, śmietanka na górze.
Szlachetny trunek, zawierający drobinki 22-karatowego złota. Likier o niepowtarzalnym, ziołowo-korzennym smaku. Receptura zawiera 20 gatunków ziół i przypraw, między innymi cynamon, anyż, kolendrę i kardamon. Dzięki temu ma tak bogaty smak i aromat, którego nie znajdziesz nigdzie indziej.
Jest delikatnym w smaku, a zarazem mocnym alkoholem (43% ABV) klasy premium. Ta siostra Agwa de Bolivia na bazie 8 letniego rumu, dlatego jest idealną bazą alkoholową do popularnego Mojito oraz innych kompozycjicocktailowych. Natomiast wyśmienicie smakuje po prostu podawana w szkle typu short na kostkach lodu.
Ciemno mahoniowy likier o karmelowy zapachu z lekką nutką beczki. Smak słodki, krągły z opalaną nutką. Finisz przyjemni i długi.
Likier Cointreau Noir oferuję genialną harmonię pomiędzy likierem a koniakiem.Dzięki połączeniu koniaku Remy Martin oraz likieru Cointreau powstał delikatny, gładki i subtelny likier o przyjemnym, lekkim finiszu.Barwa złotego bursztynu z refleksami złota w blasku słońca, subtelny aromat pomarańczy, słodkiej wanilii.
Klasyczny włoski likier skomponowany z 7 aromatycznych ziół i przypraw korzennych takich jak cynamon, kardamon, czy skórka pomarańczowa. Początkowa słodycz z czasem ustępuje miejsca intensywnie korzennym nutom. Finisz delikatnie cytrusowy.
Klasyczny włoski likier z dodatkiem anyżu. Intensywny smak charakterystyczny dla innych anyżkowych trunków śródziemnomorskich.
Klasyczny włoski likier z dodatkiem anyżu. W przeciwieństwie do Anice Forte charakteryzuje się zdecydowanie słodszym smakiem od innych likierów na bazie anyżu.
Tradycyjny włoski likier posiadający charakterystyczną dla Aperitivo goryczkę. Doskonale zrównoważone zioła, przyprawy korzenne i owoce cytrusowe powodują, że likier stanowi doskonały dodatek do owocowych drinków.
Tradycyjny włoski likier w wytrawnej odsłonie stanowi doskonałe połączenie gorzkich pomarańczy z Curacao i słodkich sycylijskich mandarynek. Całość uzupełnia subtelny aromat kwiatów pomarańczy.
Likier powstający z połączenia naturalnych składników pochodzących ze szkockiego regionu Highland z whisky Old Pulteney. Likier wyróżnia się niesamowitym aromatem i niepowtarzalnym, gładkim, owocowym smakiem. Zapach bogaty toffi, owoców, nuty sherry. Finisz długi, rozgrzewający.
Toschi Nocello to wyjątkowy likier powstały przy użyciu orzechów włoskich i laskowych. Likier jest połączeniem przyjemności picia z właściwościami leczniczymi. Likier jest wytwarzany z ekologicznych, ręcznie zbieranych orzechów. Polecamy serwować likier dobrze schłodzony, w czystej postaci lub jako dodatek do kawy i lodów.
Znakomity likier malinowy na bazie koniaku Francois Voyer.
Idealne połączenie lekkich, puszystych babeczek, świeżej śmietany i maślanego lukru które składają się w przepyszny irlandzki krem Baileys Original.
Znakomity likier brzoskwiniowy na bazie koniaku Francois Voyer.
Znakomity likier gruszkowy na bazie koniaku Francois Voyer.
Likier to wysokoprocentowy napój alkoholowy, który powstaje w procesie aromatyzowania spirytusu lub innych alkoholi. Charakteryzuje się gęstą konsystencją i słodkim, mocnym smakiem. Dodaje się do nich zazwyczaj cukier lub miód, środki aromatyzujące, wyciągi i destylaty roślinne, soki owocowe i olejki eteryczne. Często występują z dodatkiem innych, charakterystycznych składników jak: mleko, śmietanka, wino, kawałki owoców. Zawartość alkoholu w likierach zaczyna się od około 18% w przypadku likierów owocowych i kawowych i sięga nawet 50%. Nazwa likier wywodzi się od włoskiego liquori. W XVI wieku włoscy alchemicy, pod wpływem kontaktów z Arabami, rozpoczęli produkcję pierwszych wyrobów alkoholowych. Traktowano je jak leki. Niestety surowe destylaty miały przykry smak i zapach dlatego zaczęto je dosładzać słodkim winem i miodem oraz aromatyzować wyciągami z ziół lub olejkami. Z czasem udoskonalono metody destylacji, poprawiła się jakość spirytusu i nastąpił wysyp wszelkich odmian likierów. W wieku XIX i na początku XX likiery się zdemokratyzowały i stały się bardzo popularne. Smakosze likierów ziołowych, nadal upatrują w nich źródło długowieczności. Likiery są podstawą lub dodatkiem do wielu słynnych koktajli oraz deserów. Dzieli się na gatunki w zależności od mocy, zawartości cukru, sposobu produkcji lub rodzaju surowców podstawowych, co jest najbardziej racjonalne. Likiery korzenno-ziołowe sporządza się przy użyciu aromatycznych ziół i korzeni. Do tej obszernej grupy tradycyjnych likierów należą najsłynniejsze likiery świata, francuskie Chartreuse i Bénédictine, znakomite La Vieille Cure, Trappestine i Izarra; włoskie Strega i Galliano, szkocki Drambuie, irlandzki Irish Mist oraz cała rzesza klasztornych likierów niemieckich. Słynnym polskim likierem jest Herbs Liqueur, obecnie nie produkowany. Likiery cytrusowe sporządza się z destylatów cytrusowych oraz nalewów na skórki cytrusowe lub naturalne olejki. Należą do nich znane francuskie likiery: Cointreau i Grand Marnier, ale także Curaçao lub Curaçao Triple Sec, czy Curaçao Orange; poza nimi włoski Autrum i południowo-afrykański Van-der-Hum.
Likiery owocowe sporządza się z soków owocowych: wiśniowego Cherry Brandy, z czarnej porzeczki Cassis, jeżynowy Blackberry, morelowy Mozart Gold z Austrii. Do tej grupy należą także likiery przygotowane z destylatów owocowych, na przykład włoskie Marschino, czy polska Prunelka. Likiery o swoistym smaku, charakterystycznym dla podstawowego surowca użytego do produkcji, to kminkowy Alasz, anyżowy Anisette, migdałowy Amaretto, kakaowy Cacao-Choix, kawowy Mocca, miętowy Peppermint, ponczowy Punch, jajeczny krem Advocat oraz waniliowy, miodowy Krupnik, porterowy i wiele innych. Najsłynniejszy polski likier tego gatunku to Goldwasser. Adwokat, likier anyżkowy, likiery cytrusowe, kakaowe, kminkowe - należy schłodzić do temperatury 8-10 stopni. W temperaturze 10-12 stopni podaje się likiery gorzkie, korzenne i ziołowe, a w 12-24 stopniach - czekoladowe, migdałowe, orzechowe, owocowe, a także kremy, czyli likiery bardzo gęste i słodkie. Do likieru najlepsze są nieduże szklane karafki. Z nich nalewa się gęsty trunek do małych kieliszków na wysokiej nóżce w kształcie tulipana i podaje na zakończenie posiłku.
W razie pytań zapraszamy do kontaktu https://eluxo.pl/pl/kontakt
Zapraszamy i życzymy przyjemnych zakupów