Kategorie

TEQUILA 

56 prod.
  • 99,00 zł W magazynie

    Tequila Olmeca Blanco charakteryzuje się aromatem świeżych ziół oraz zielonego pieprzu. W smaku jest lekko dymna, słodka z posmakiem miodu.

    99,00 zł
    Dostępny na stanie / realizacja 48h
  • 109,00 zł W magazynie

    Olmeca Gold jest produkowana z niebieskich agaw, poddawana jest procesowi podwójnej destylacji w miedzianych kolumnach destylacyjnych, a następnie dojrzewa w dębowych beczkach.Dzięki doskonałej harmonii procesu produkcji Tequila Olmeca uzyskuje czysty, łagodny i niepowtarzalny aromat.

    109,00 zł
    Dostępny na stanie / realizacja 48h
  • 245,00 zł W magazynie

    1800 Tequila José Cuervo Anejo Reserva – tequila wyprodukowana ze 100% niebieskiej agawy, dojrzewająca przez minimum 14 miesięcy w beczkach z dębu francuskiego.

    245,00 zł
    Dostępny na stanie / realizacja 48h
  • 129,00 zł W magazynie

    Tequila stworzona w 100% z agawy niebieskiej. Kolor tej tequili jest jasny, z odcieniem platyny.W zapachu delikatna, słodka agawa, aromaty kwiatowe. Wyczuwalne także tropikalne owoce i nuta pieprzu.W smak delikatna w ustach, lekka budowa. Wyczuwalne nuty pieprzu, wanilii, grillowanego ananasa.Finisz elegancki, czysty, z wyrazistym, pikantnym akcentem.

    129,00 zł
    Dostępny na stanie / realizacja 48h
  • 3 299,00 zł W magazynie

    Jest to tequila z segmentu super premium. Do fermentacji wykorzystywana jest własna, rodzinna, kolonia drożdży, która odpowiada za egzotyczne aromaty trunku. Destylowana w kolumnach, dojrzewa przez pięć lat w beczkach po sherry, a wypuszczanych jest zaledwie 100 butelek rocznie – każda ozdobiona medalionem wykonanym ze złota i srebra.   

    3 299,00 zł
    Dostępny na stanie / realizacja 48h
  • 427,00 zł W magazynie

    Jest to tequila z segmentu super premium. Ceramiczna butelka jest ręcznie robiona na niewielkim obrotowym kole. Agawy błękitnej odmiany pochodzą z organicznych plantacji na wzgórzach Jalisco (tzw. Highlands), przed zbiorem dojrzewają przez minimum dziewięć lat. Clase Azul Plata jest ostra i jasna, z gładkim wykończeniem. 

    427,00 zł
    Dostępny na stanie / realizacja 48h
  • 282,00 zł W magazynie

    Użyta nazwa Meteoro pochodzi od małego meteorytu, który spadł na ziemię w wiosce Oaxaca. Lokalny producent mezcalu wykorzystuję  powstały krater jako piec do gotowania agawy. Meteoro powstaje w 100% z agawy Espadin (Angustifolia Haw). Jest dwukrotnie destylowany na miedzianym alembiku. Mocno  zbalansowany aromat z charakterystyczną dla mezcalu dymną nutą.

    282,00 zł
    Dostępny na stanie / realizacja 48h
  • 329,00 zł W magazynie

    MEZCAL MARCA NEGRA ESPADIN produkowany jest w 100% z agawy Espadin (angustifolia haw). Jest to często używany gatunek agawy do produkcji mezcalu. Rośliny te rosną przez 8-12 lat. Dwukrotna destylacja na miedzianym alembiku. Świeży i czysty bukiet aromatu bardzo dojrzałych owoców. 

    329,00 zł
    Dostępny na stanie / realizacja 48h
  • 539,00 zł W magazynie

    Mezcal wytwarzany w 100% z dziko rosnącej agawy Tobala (agave potatorum). Agawa ta rośnie 8-12 lat. Dwukrotna destylacja na miedzianym alembiku. Mezcal ten wyróżnia delikatny aromat dymny zmieszany ze słodyczą trzciny cukrowej. Na drugim planie nuty solankowe. Bardzo bogaty smak dojrzałych owoców, ziół, łagodnie słodki - klasyczny dla mezcalu. Na finiszu...

    539,00 zł
    Dostępny na stanie / realizacja 48h
  • 529,00 zł W magazynie

    Mezcal wytwarzany w 100% z dziko rosnącej agawy Tepeztate (agave armorata). Agawa ta rośnie 10-14 lat. Dwukrotna destylacja na miedzianym alembiku. Bogaty aromat owocowy oraz lekko dymny.W smaku wyczuwalne bardzo delikatne nuty warzywne.

    529,00 zł
    Dostępny na stanie / realizacja 48h
  • 419,00 zł W magazynie

    Mezcal produkowany z połączenia trzech gatunków agaw: Espadin, Madrecuishe i Bicuishe. Rośliny te rosną 9-14 lat. Dwukrotna destylacja na miedzianym alembiku. Półsłodki aromat ukazujący nuty cytrusowe, goździkowe,  żółtych śliwek, cynamonowe, oraz białego pieprzu. Świeży i przyjemny kwiatowy finisz. Prawidłowo zbalansowany mezcal z lekką nutą dymną.

    419,00 zł
    Dostępny na stanie / realizacja 48h
  • 89,00 zł W magazynie

    Tequila w bardzo jasnym złotym kolorze. W smaku delikatna z słodyczą wanilii i karmelu. Zapach bardzo świeży z nutami owocowymi. Finisz gładki, lekko wytrawny  z nutka ziołową.

    89,00 zł
    Dostępny na stanie / realizacja 48h
  • 219,00 zł W magazynie

    Herencia De Plata to wielokrotnie nagradzana Tequila produkowana w Meksyku w destylarni De Plata w Guadalajarze.

    219,00 zł
    Dostępny na stanie / realizacja 48h
  • 325,00 zł W magazynie

    MARKA, KTÓRA KAŻDORAZOWO OFERUJE WYSOKOJAKOŚCIOWĄ TEQUILĘ, ZAINSPIROWANĄ PIĘKNEM PÓŁWYSPU JUKATAN. 

    325,00 zł
    Dostępny na stanie / realizacja 48h
  • 289,00 zł W magazynie

    Marka, która każdorazowo oferuje wysokojakościową tequilę, zainspirowaną pięknem Półwyspu Jukatan. 

    289,00 zł
    Dostępny na stanie / realizacja 48h
  • 228,00 zł W magazynie

    MARKA, KTÓRA KAŻDORAZOWO OFERUJE WYSOKOJAKOŚCIOWĄ TEQUILĘ, ZAINSPIROWANĄ PIĘKNEM PÓŁWYSPU JUKATAN. 

    228,00 zł
    Dostępny na stanie / realizacja 48h
  • 229,00 zł W magazynie

    MARKA, KTÓRA KAŻDORAZOWO OFERUJE WYSOKOJAKOŚCIOWĄ TEQUILĘ, ZAINSPIROWANĄ PIĘKNEM PÓŁWYSPU JUKATAN. 

    229,00 zł
    Dostępny na stanie / realizacja 48h
  • 137,00 zł W magazynie

    Lunazul Tequila Blanco jest najbardziej naturalną tequilą na świecie. 

    137,00 zł
    Dostępny na stanie / realizacja 48h
  • 137,00 zł W magazynie

    Luanzul Tequilę Reposado produkuje się w destylarni Tierra de Agaves. Agawa, która uprawiana jest na obrzeżach miasta Tequila w stanie Jalisco. 100%-owa tequila z agawy, która leżakuje w beczkach po bourbonie przez 6 miesięcy dla uzyskania pełni gładkiego i bogatego smaku. Reposado jest podwójnie destylowane w małych partiach. 

    137,00 zł
    Dostępny na stanie / realizacja 48h
  • 148,00 zł W magazynie

    Luanzul Tequilę Reposado produkuje się w destylarni Tierra de Agaves. 100%-owa tequila Anejo z agawy błękitnej,dojrzewa w beczkach po bourbonie przez okres od 12 do 18 miesięcy. Agawa, która uprawiana jest na obrzeżach miasta Tequila w stanie Jalisco. Tequila Anejo jest podwójnie destylowana w małych partiach.

    148,00 zł
    Dostępny na stanie / realizacja 48h
  • 957,00 zł W magazynie

    To najbardziej ekskluzywna, potrójnie destylowana i krótko leżakowana tequila, dzięki czemu jest gładka i pełna w smaku. 

    957,00 zł
    Dostępny na stanie / realizacja 48h

Tequila to meksykańska wódka, odmiana mezcalu, o mocy ok. 40%, produkowana ze sfermentowanego soku agawy niebieskiej, którą uprawia się w sadach zwanych potreros.

Fermentacja odbywa się w zbiornikach z drewna lub stali nierdzewnej i trwa od 7 do 12 dni. W wyniku tego procesu otrzymuje się lekko musujący napój nazywany "pulque", który następnie poddawany jest podwójnej destylacji w miedzianych alembikach lub w kolumnach destylacyjnych ze stali nierdzewnej. Przed butelkowaniem tequila jest dodatkowo filtrowana przez węgiel aktywowany lub filtry celulozowe. Oryginalna tequila wytworzona w 100% z agawy musi być butelkowana w Meksyku.

Techniki sadzenia, pielęgnowania i zbioru agawy są przekazywane z pokolenia na pokolenie i odbywają się bez użycia maszyn rolniczych. Nazwa trunku została bezpośrednio przyjęta od nazwy meksykańskiego miasteczka Tequila w stanie Jalisco, stanowiącego centrum produkcji tequili. Początkowo wódka nazywana była „mezcalem z Tequili” a od połowy XIX w. tequilą. Tequilę można podzielić ze względu na zawartość soku z agawy - na 100 proc. tequilę wyłącznie z soku z niebieskiej agawy oraz tequilę mixto, która przynajmniej w 51 proc. składa się z soku z agawy, a resztę stanowią cukry zwykle trzcinowe.

Jeśli natomiast mówimy o szlachetniejszych tequilach, to biorąc pod uwagę czas dojrzewania w beczkach : Blanco (tequila silver)- tequila biała, dojrzewająca do dwóch miesięcy w beczkach ze stali nierdzewnej lub butelkowana bezpośrednio po destylacji. Ma wyraźny aromat charakterystyczny dla agawy. Joven (tequila gold)-  to zazwyczaj tequila mixto otrzymywana przez dodatek barwników i środków aromatyzujących. Można ją także otrzymać w procesie mieszania tequili blanco z reposado lub z anejo. To tańszy rodzaj tequili. Reposado - dojrzewająca od 2 do 11 miesięcy w dębowych beczkach, ma charakterystyczny posmak drewna i złocisty kolor. Anejo - dojrzewająca minimum rok w dębowych beczkach, ma bursztynową barwę i bogaty, złożony smak. Extra anejo - dojrzewająca minimum trzy lata w dębowych beczkach, ma mahoniową barw

W 2006 roku uprawy agawy oraz zabytkowe zakłady przetwórcze w regionie Tequili zostały wpisane na listę światowego dziedzictwa UNESCO.

Tequilę tradycyjnie pije się postaci shota, z użyciem cytryny lub limonki, aby zneutralizować jej niezwykle ostry aromat, najpierw liżąc sól, którą posypuje się zwilżone sokiem z cytryny lub limonki miejsce dłoni, gdzie kciuk łączy się z palcem wskazującym, a po wypiciu shota szybko przegryza się cytryną lub limonką. Można jednak pić tequilę w postaci drinków – jej dodatek zawsze dodaje napojowi charakteru.

W razie pytań zapraszamy do kontaktu https://eluxo.pl/pl/kontakt

Zapraszamy i życzymy przyjemnych zakupów

  • Tylko oryginalne produkty
  • Szybka realizacja rezerwacji
  • Wygodny kontakt
  • Płatności Przelewy24
Wszystkie prawa zastrzeżone: Eluxo.pl | Sklep Online | Kopiowanie treści zabronione.
Realizacja: www.selljus.pl