Kategorie
Wytrawne czerwone gruzińskie wino o aromatach dojrzałych ciemnych owoców: czereśni, wiśni, malin i jeżyn. W ustach lekkie i delikatne.
Czerwone gruzińskie wino o aromatach wiśni i morw z nutami waniliowymi. W ustach zrównoważone, o owocowej końcówce.
Białe półwytrawne wino gruzińskie roztaczające delikatne aromaty jasnych owoców wzbogacone o nuty kwiatowe. Lekkie i świeże.
Półwytrawne wino gruzińskie o przyjemnym aromacie świeżych owoców z nutami kwiatowymi. W ustach delikatne, lekko słodkawe w smaku.
Białe półsłodkie wino gruzińskie o kwiatowo-owocowych aromatach.
Półsłodkie czerwone wino gruzińskie o aromacie świeżych ciemnych owoców. W ustach aksamitne, o przyjemnym smaku z nutą słodyczy i rześką kwasowością.
Gruzja jest ojczyzną światowego winiarstwa. Właśnie na jej terenie odkryto pierwsze ślady świadomej produkcji wina. Osiem tysięcy lat temu mieszkańcy Kaukazu produkowali świadomie wino. Do dziś stanowi ono tu ważny element tradycji. W Gruzji istnieje pięć głównych regionów winiarskich, na czele z Kachetią, gdzie rośnie 70% wszystkich winogron Gruzji.