Kategorie
Foursquare Vintage 2009 ECS Mark XVII (Kwiecień 2021) leżakowany 12 lat w beczkach po bourbonie. Kupaż dwóch rodzajów rumu: pot still rum oraz modern column rum.
Mieszanka rumów, z których każdy dojrzewa minimum 12 lat w beczkach z białego dębu amerykańskiego najwyższej klasy. Jest to jeden z najpopularniejszych rumów z destylarni Appleton Estate.
Plantation Peru 2006 to kolejna odsłona wyjątkowej kolekcji Vintages, która na swoich etykietachprezentuje wyjątkowe „Birds of Paradise”.
Jest to idealna mieszanka tradycyjnego jamajskiego rumu destylowanego w alembikach i klasycznego rumu z Trynidadu destylowanego w kolumnach. Najstarsze składniki leżakują w beczkach 15 lat. Łącząc wyrazistość rumu z Jamajki z gładkim i eleganckim smakiem rumu z nutami egzotycznych owoców i karmelu.
Compañero Ron Panama, Extra Añejo, jest najnowszym członkiem rodziny Compañero. Wyborny rum destylowany za pomocą kolumn destylacyjnych, butelkowany przy zawartości alkoholu na poziomie 54%. Rum ten pochodzi z Panamy.
Barbados 2008 Marsala Cask to rum pochodzący z destylarni Foursquare Rum Distillery. Prawdopodobnie najpopularniejsza obecnie destylarnia wśród pasjonatów. Może z wyjątkiem nieistniejącej już destylarni Caroni.
S.B.S Guyana 1998 pochodzi z jednej beczki, z której uzyskano 157 butelek. Jest destylowany w słynnym Double Wooden PotKadr z Port Morant. Aby uzyskać idealne wykończenie, leżakuje przez 7 miesięcy w Danii w beczkach Oloroso od Montilla Moriles w Hiszpanii.
Rum Pusser’s jest destylowany w alembikach znajdujących się na Gujanie. Rumy są starannie mieszane, aby stworzyć idealną równowagę związków aromatycznych. Rum Pusser’s jest naturalny i nigdy nie jest sztucznie aromatyzowany ani barwiony. Melasa wykorzystywana w każdym z destylatorów pochodzi z trzciny cukrowej uprawianej w Dolinie rzeki Demerara.
Rum Pusser’s jest destylowany w alembikach znajdujących się na Gujanie. Rumy są starannie mieszane, aby stworzyć idealną równowagę związków aromatycznych. Rum Pusser’s jest naturalny i nigdy nie jest sztucznie aromatyzowany ani barwiony. Melasa wykorzystywana w każdym z destylatorów pochodzi z trzciny cukrowej uprawianej w Dolinie rzeki Demerara.
Rum to mieszanka karaibskich rumów leżakowanych od 3 do 5 lat. Trzyletnie rumy pochodzą z Trynidadu a pięcioletnie z Barbadosu.
Mieszanka rumu z Jamajki i Trynidadu, połączona z tajną mieszanką przypraw, która obejmuje cynamon i ziele angielskie. To doskonały rum w stylu tiki o przyjemnym smaku i wielu możliwościach koktajlowych.
Zazwyczaj Falernum jest syropem karaibskim zawierającym cytrusy, migdały, chili, imbir i inne przyprawy używane do przygotowywania tropikalnych napojów. World’s End, to połączenie tych składników z rumem.
Biały rum pochodzący z Jamajki. W nosie aromat owoców tropikalnych, klarowny banan z nutą cytrusów i wanilii.
Plantation 3 Stars to mieszanka młodych, jasnych rumów z Jamajki, Barbadosu oraz Trynidadu i Tobago. Bukiet delikatny, z nutami owoców tropikalnych, dojrzałych bananów oprószonych brązowym cukrem. Na podniebieniu wyczujemy subtelne nuty kwiatów i przypraw. Finisz waniliowy, z nutami trzciny cukrowej.
Limitowana edycja kolekcjonerska w ceramicznej butelce
Pod względem smaku i aromatu rum Navy Island Navy Strength Jamaica Rum ma wiele do zaoferowania. Odsłania pikantne i słodkie nuty z nutą owocową.
Hampden jest znany z produkcji niezwykle estrowych rumów, które powstają w wyniku dzikiej fermentacji, podczas produkcji nie dodaje się cukru. Rum dojrzewa w tropikach.
Świetny rum do delektowania się w czystej postaci – wtedy najlepiej można wyczuć w nim nuty kokosa, słodkiej krówki mlecznej, wanilii.
Foursquare R.L. Seale`s 10YO Bajan Rum, to 46% barbadoski trunek o niesamowitym bukiecie smaków i urzekających akordach goździków i śmietanki. Rum, swój niesamowity kolor i smak, zawdzięcza naturalnym składnikom. Powstaje bez dodatku wzmacniaczy, sztucznych barwników i chemicznych polepszaczy.
Mezan Belize 2008 (10 YO) Rum, to trunek stworzony w stylu hiszpańskim z Belize. Rum powstaje ze starannie wyselekcjonowanych składników oraz krystalicznie czystej wody. Wspaniała kompozycja smaków i aromatów jest wynikiem stosowania starodawnych receptur oraz wiedzy z zakresu gorzelnictwa, bez wspomagania się chemicznymi ulepszaczami, wzmacniaczami i...
Mezan Guyana 2005 (10 YO) Rum, to rzemieślniczy trunek produkowany w Gujanie na bazie doskonałych składników, pozyskiwanych z terenów nieskażonych cywilizacją. Alkohol zaliczany jest do markowych, oryginalnych trunków.
Rumy w stylu angielskim produkowane są z melasy i destylowane przy wykorzystaniu tradycyjnych miedzianych alembików doskonale znanych z produkcji whisky, dzięki czemu nabierają typowego, cięższego charakteru. Główne kraje wytwarzania to: Jamajka, Gujana, Barbados, Trynidad i Tobago