Kategorie
Foursquare Vintage 2009 ECS Mark XVII (Kwiecień 2021) leżakowany 12 lat w beczkach po bourbonie. Kupaż dwóch rodzajów rumu: pot still rum oraz modern column rum.
Mieszanka rumów, z których każdy dojrzewa minimum 12 lat w beczkach z białego dębu amerykańskiego najwyższej klasy. Jest to jeden z najpopularniejszych rumów z destylarni Appleton Estate.
Jest to idealna mieszanka tradycyjnego jamajskiego rumu destylowanego w alembikach i klasycznego rumu z Trynidadu destylowanego w kolumnach. Najstarsze składniki leżakują w beczkach 15 lat. Łącząc wyrazistość rumu z Jamajki z gładkim i eleganckim smakiem rumu z nutami egzotycznych owoców i karmelu.
Compañero Ron Panama, Extra Añejo, jest najnowszym członkiem rodziny Compañero. Wyborny rum destylowany za pomocą kolumn destylacyjnych, butelkowany przy zawartości alkoholu na poziomie 54%. Rum ten pochodzi z Panamy.
Rum Pusser’s jest destylowany w alembikach znajdujących się na Gujanie. Rumy są starannie mieszane, aby stworzyć idealną równowagę związków aromatycznych. Rum Pusser’s jest naturalny i nigdy nie jest sztucznie aromatyzowany ani barwiony. Melasa wykorzystywana w każdym z destylatorów pochodzi z trzciny cukrowej uprawianej w Dolinie rzeki Demerara.
Rum Pusser’s jest destylowany w alembikach znajdujących się na Gujanie. Rumy są starannie mieszane, aby stworzyć idealną równowagę związków aromatycznych. Rum Pusser’s jest naturalny i nigdy nie jest sztucznie aromatyzowany ani barwiony. Melasa wykorzystywana w każdym z destylatorów pochodzi z trzciny cukrowej uprawianej w Dolinie rzeki Demerara.
Rum to mieszanka karaibskich rumów leżakowanych od 3 do 5 lat. Trzyletnie rumy pochodzą z Trynidadu a pięcioletnie z Barbadosu.
Mieszanka rumu z Jamajki i Trynidadu, połączona z tajną mieszanką przypraw, która obejmuje cynamon i ziele angielskie. To doskonały rum w stylu tiki o przyjemnym smaku i wielu możliwościach koktajlowych.
Zazwyczaj Falernum jest syropem karaibskim zawierającym cytrusy, migdały, chili, imbir i inne przyprawy używane do przygotowywania tropikalnych napojów. World’s End, to połączenie tych składników z rumem.
Plantation 3 Stars to mieszanka młodych, jasnych rumów z Jamajki, Barbadosu oraz Trynidadu i Tobago. Bukiet delikatny, z nutami owoców tropikalnych, dojrzałych bananów oprószonych brązowym cukrem. Na podniebieniu wyczujemy subtelne nuty kwiatów i przypraw. Finisz waniliowy, z nutami trzciny cukrowej.
Pod względem smaku i aromatu rum Navy Island Navy Strength Jamaica Rum ma wiele do zaoferowania. Odsłania pikantne i słodkie nuty z nutą owocową.
Hampden jest znany z produkcji niezwykle estrowych rumów, które powstają w wyniku dzikiej fermentacji, podczas produkcji nie dodaje się cukru. Rum dojrzewa w tropikach.
Świetny rum do delektowania się w czystej postaci – wtedy najlepiej można wyczuć w nim nuty kokosa, słodkiej krówki mlecznej, wanilii.
Doorly`s 5 YO Gold, to wykwintny, unikatowy trunek, który powstaje ze szczepu angielskiego na Barbadosie. To wyrób, który jest uzyskiwany z doskonałej jakości składników, wyłącznie w sposób rzemieślniczy i poddawany ścisłej kontroli na każdym etapie produkcji.
Doorly`s X.O Barbados Rum, to oryginalny, barbadoski, naturalny trunek, który nawiązuje do dawnej tradycji tworzenia rumu. Produkt powstał na bazie najlepszych, starannie wyselekcjonowanych składników, pochodzących z ekologicznych terenów, w połączeniu z odpowiednim kupażowaniem i procesem destylacji oraz filtracji.
Elegancki i wielokrotnie nagradzany rum z Gujany, produkowany z melasy. Powstaje w gorzelni Diamond - jednej z najstarszych w kraju.
Ron Dos Maderas 5+5 PX ( 3 stopniowy proces dojrzewania ) najpierw odpoczywał przez 5 lat na Karaibach, a następnie przez kolejne trzy lata w beczkach, w których starzony był "Dos Cortados". Następnie przeszedł trzeci etap starzenia w beczkach, w których poprzednio leżakowało przez 20 lat sherry.
Bumbu The Original powstaje w wyniku destylacji trzciny cukrowej uprawianej w ośmiu różnych krajach Karaibów i Ameryki Łacińskiej. Destylaty dojrzewają do 15 lat w beczkach z dębu amerykańskiego po bourbonie.
Compañero Ron Elixir Orange to mieszanka likieru pomarańczowego z klasycznym rumem Trinidad. Wyróżnia się słodkim, pełnym smakiem z wyraźnym akcentem pomarańczy i kokosa, z delikatną nutą ziół, czekolady
Angostura 1824 to mieszanka najlepszych starzonych rumów wyselekcjonowanych starannie przez master blendera. Rumy te, minimum 8 letnie, swój czas spędziły w beczkach z amerykańskiego dębu po bourbonie. Charakteryzuje się on słodkim smakiem z nutą kakao, melasy, karmelu oraz wanilii.
Plantation Original Dark to mieszanka młodych, brązowych rumów z Trynidadu i Tobago, które starzone były w beczkach po bourbonie. Świetny nie tylko w koktajlach. Aromat lekko dymny z nutami bananów i skórki cytrusów.
Rumy w stylu angielskim produkowane są z melasy i destylowane przy wykorzystaniu tradycyjnych miedzianych alembików doskonale znanych z produkcji whisky, dzięki czemu nabierają typowego, cięższego charakteru. Główne kraje wytwarzania to: Jamajka, Gujana, Barbados, Trynidad i Tobago