Kategorie
Clairin Le Rocher to czysty rum produkowany z produkowany z syropu, a nie z czystego soku ( powstałego podczas gotowania owego soku ). Ma niesamowity aromat wanilii, trzciny cukrowej i słodkiego kokosa.
W destylarni Clairin hodowla trzciny cukrowej musi być ekologiczna i stosować się do tradycyjnych metod produkcji bez użycia syntetycznych środków chemicznych, a zbiory wykonywane są tylko i wyłącznie ręcznie. Clairin to trunek destylowany z trzciny cukrowej w oparciu o lokalne odmiany.
W destylarni Clairin hodowla trzciny cukrowej musi być ekologiczna i stosować się do tradycyjnych metod produkcji bez użycia syntetycznych środków chemicznych, a zbiory wykonywane są tylko i wyłącznie ręcznie. Clairin to trunek destylowany z trzciny cukrowej w oparciu o lokalne odmiany.
W destylarni Clairin hodowla trzciny cukrowej musi być ekologiczna i stosować się do tradycyjnych metod produkcji bez użycia syntetycznych środków chemicznych, a zbiory wykonywane są tylko i wyłącznie ręcznie. Clairin to trunek destylowany z trzciny cukrowej w oparciu o lokalne odmiany.
Od momentu powstania w 1931 roku gorzelnia Neisson zachowuje tradycje Martyniki i tworzy rum o niepowtarzalnym aromacie i smaku. Destylarnia produkuje rum Neisson zgodnie z AOC, czyli oznaczeniem kontroli jakości Martynika Rhum Agricole.
Od momentu powstania w 1931 roku gorzelnia Neisson zachowuje tradycje Martyniki i tworzy rum o niepowtarzalnym aromacie i smaku. Destylarnia produkuje rum Neisson zgodnie z AOC, czyli oznaczeniem kontroli jakościMartynika Rhum Agricole.
Rum wytwarzany częściowo z melasy i częściowo z pędów trzciny cukrowej z dodatkiem naturalnych przypraw i dojrzałych owoców z Mauritiusu. Są one następnie poddawane starzeniu przez 2 miesiące w małych beczkach z wiśni afrykańskich. Ze względu na niewielki rozmiar tych beczek, uzyskuje się bardzo wyraźny smak i aromat wiśni bez żadnych barwników i aromatów.
Biały rum Karukera agricole jest produkowany z soku z trzciny cukrowej rodzaju „Blue Cane”.
Biały rum Karukera agricole jest produkowany z soku z trzciny cukrowej rodzaju „Blue Cane”.
Rum agricole o pięknej, bursztynowej barwie.
To niestarzony rum destylowany z soku trzciny cukrowej.
W smaku rumu mamy powtórkę aromatów- przyprawy, owoce, duża oleistość i bardzo długi finisz.
Rumy w stylu francuskim odmiennie od pozostałych typów produkowane są ze świeżo wyciśniętego sou z trzciny cukrowej. Świeżo ścięta trzcina cukrowa jest bardzo wrażliwa i podatna na psucie i utlenianie i nie może praktycznie być transportowana na dalekie odległości. Destylacja odbywa się w kolumnach destylacyjnych. Charakteryzują go złożone aromaty kwiatowe i owocowe. Główne kraje wytwarzania rumu: Martynika, Gwadelupa, Mauritius.