Indeks: LU_20

Gost Art wino musujące wytrawne - Winnica Gostchorze

(3)
Harmonijny, wytrawny smak unikalnej kompozycji winogron odmian Pinot blanc , Riesling i Pinot Noir. Wina robione są w małych partiach, tak by jak najdłużej leżakowały na osadzie. Stworzone według francuskiej szkoły szampańskiej z polskich owoców rosnących w tradycyjnym regionie winiarskim okolic Zielonej Góry. Rocznik 2022
Cena 82,00 zł
Więcej
Dostępny

Indeks: PHA_441

Soplica Staropolska

(2)
Soplica Staropolska skomponowana z wyrazistych esencji na orzechach włoskich, śliwkach i goździkach wzbogacona o polski miód. Jest to wódka luksusowa w eleganckiej karafce.
Cena 89,00 zł
Więcej
Dostępny
Wszystkie bestsellery
CASTELLARE I SODI DI S.NICCOLO 2000
  • CASTELLARE I SODI DI S.NICCOLO 2000

CASTELLARE I SODI DI S.NICCOLO 2018

MP_W101

Skomponowane z typowej dla Toskanii odmiany winorośli najwyższej jakości - Sangioveto (85-90%) i Malvasia Nera.

599,00 zł
Brutto
Ilość
Dostępny

Opis

Wino klasy Single Vineyard to dla Castellare produkt sztandarowy. Przechodzące proces fermentacji malolaktycznej oraz dojrzewające w beczkach z dębiny (2/3 w nowych) przez 15-30 miesięcy- w zależności od rocznika, a następnie leżakowane przez rok w butelce. Czerwono-rubinowa barwa oraz silny bukiet czerwonych owoców z delikatnymi nutami fiołków i goździków w tle wyróżnia wino. W smaku garbnikowe, o trwałym finiszu, z subtelnym posmakiem gruszek, wiśni i jagód.

Szczegóły produktu
MP_W101

Opis

Pojemność
0,75l
Moc
13,5%
Region
Toskania
Kraj
Włochy
Kolor
Czerwone
Smak
Wytrawne
Komentarze (0)
Oceń
16 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: MP_55

CHIANTI BARONE RICASOLI

(0)
Eleganckie Chianti skomponowane z Sangiovese (80%), Merlot (15%) i Cabernet Sauvignon (5%). Dojrzewanie 9 miesięcy w beczkach różnego rozmiaru, a następnie 3-6 miesięcy w butelce. Piękna intensywna rubinowa barwa. Wyśmienity bukiet: czerwone owoce, wanilia i przyprawy. W smaku jest bogate i harmonijne z gładką, krągłą taniną. Finisz z intrygującą nutą...
Cena 64,00 zł
Więcej
Dostępny

Indeks: MP_520

BAROLO MASSOLINO

(0)
Barolo jest skomponowane z ręcznie zbieranych gron szczepu Nebbiolo i jako wino najwyższej jakości stanowi chlubę regionu Serralunga d`Alba. Poddawane długiej maceracji, a następnie leżakowane w dębowych beczkach przez co najmniej 30 miesięcy i kolejne kilka miesięcy w butelce.
Cena 479,00 zł
Więcej
Dostępny

Indeks: MP_54

CHIANTI CONTEA DI LUCA

(0)
Flagowa, toskańska kompozycja Sangiovese (85%) z innymi, klasycznymi dla regionu odmianami: Canaiolo i Malvasia del Chianti. Rubinowa barwa i intensywny bukiet z nutami fiołków. Usta harmonijne, wytrawne, z lekką taniną i posmakiem świeżych wiśni.
Cena 39,00 zł
Więcej
Dostępny

Indeks: MP_W351

BORGO SCOPETO BORGONERO 1,5L 2015

(0)
Kompozycja Sangiovese (60%), Cabernet Sauvignon (20%) i Syrah (20%). Kraj: Włochy Region: Toskania Producent: Caparzo Apelacja: IGT Toscana Kolor: czerwone Smak: wytrawne Poj.: 1,5 Zaw. Alk. %: 13,5 Rocznik: 2015
Cena 223,00 zł
Więcej
Dostępny

Indeks: MP_21

MASSERIE CIVITELLA NEGROAMARO DEL SALENT

(0)
 Bardzo przyjemne wino o ładnej, intensywnie czerwonej barwie i typowym aromacie pełnym owoców z przewagą czereśni. W ustach pełne, harmonijne z delikatnie zaznaczoną pikanterią. Bardzo uniwersalne, pasuje do wielu mięsnych dań.
Cena 56,00 zł
Więcej
Dostępny

Indeks: MP_37

TENUTA VALLESELLE MERLOT

(0)
Znakomite wino skomponowane wyłącznie z ręcznie zbieranych gron Merlot. Dojrzewało od 8 do 14 miesięcy w beczkach z francuskiego i amerykańskiego dębu. Urzekająca rubinowa barwa z fioletowymi refleksami. Bukiet i smak intesywnie owocowe z delikatnym, pikantnym akcentem.
Cena 96,00 zł
Więcej
Dostępny

Indeks: MP_93839

Caparzo Brunello Di Montalcino

(0)
Wino o unikalnym stylu, który zawdzięcza swój charakter wyjątkowemu mikroklimatowi obszaru Montalcino. Skomponowane w 100% z odmiany Sangiovese i dojrzewa przez 3 lata w dużych beczkach ze slawońskiego i francuskiego dębu, następnie kolejny rok w butelce.
Cena 288,00 zł
Więcej
Dostępny

Indeks: MP_526

CAPARZO MOSCADELLO DI MONTALCINO 0,375L

(0)
Tradycyjne wino deserowe produkowane od czasów średniowiecza. Wytwarzane jest metodą „późnego zbioru” z gron odmiany Biały Muscat. Klasycznie fermentowane w beczkach z francuskiego dębu, następnie, przez 24 miesiące dojrzewa w beczce i kolejny rok leżakuje w butelce.
Cena 156,00 zł
Więcej
Dostępny

Indeks: MP_93829

Caparzo Sangiovese Toscana

(0)
Wino skomponowane w 85% z toskańskiej odmiany Sangiovese z domieszką Merlot (5%), Alicante (5%) i Petit Verdot (5%). Wino dojrzewa 3 miesiące w beczkach z francuskiego dębu, następnie 2 miesiące w butelce.
Cena 52,00 zł
Więcej
Dostępny