Kategorie
Cubical Premium Gin to wysokiej jakości hiszpański trunek produkowany z najwyższej jakości angielskiego zboża, mieszanki owoców, ziół i roślin, takich jak: klasyczny jałowiec, kolendra, lukrecja, korzeń irysa, korzeń arcydzięgla, skórka z cytryn i pomarańczy, cynamon, rumianek, anyż, mango oraz charakterystyczny owoc Buddha’s Hand.
Słodsza i bardziej cytrusowa wersja podstawowego ginu Tanqueray. Malacca jest wzbogacony subtelnymi nutami lukrecji, grejpfruta i kolendry.
Malfy G.Q.D.I. Gin Rosa produkowany jest we Włoszech, w okolicy Turynu. Oznaczenie G.Q.D.I. to gwarancja nadana przez producenta – oznacza jakościowy gin destylowany we Włoszech. W smaku czuć soczystego, świeżego grejpfruta z bogatym, jałowcowym finiszem.
Malfy gin to wyjątkowe połączenie włoskiego biznesu rodzinnego z globalną wizją opracowaną przez amerykańską firmę Biggar & Leith. Malfy. Destylarnia została założona w 1906 roku przez Fratelli Ferrero di Riccardo, rodzinę piemoncką znaną z działalności w branży winiarskiej i wermutów. Po kilku zwrotach akcji, w latach 60-tych firma została przejęta przez...
MALFY GIN TO WYJĄTKOWE POŁĄCZENIE WŁOSKIEGO BIZNESU RODZINNEGO Z GLOBALNĄ WIZJĄ OPRACOWANĄ PRZEZ AMERYKAŃSKĄ FIRMĘ BIGGAR & LEITH. MALFY. DESTYLARNIA ZOSTAŁA ZAŁOŻONA W 1906 ROKU PRZEZ FRATELLI FERRERO DI RICCARDO, RODZINĘ PIEMONCKĄ ZNANĄ Z DZIAŁALNOŚCI W BRANŻY WINIARSKIEJ I WERMUTÓW. PO KILKU ZWROTACH AKCJI, W LATACH 60-TYCH FIRMA ZOSTAŁA PRZEJĘTA PRZEZ...
MALFY GIN TO WYJĄTKOWE POŁĄCZENIE WŁOSKIEGO BIZNESU RODZINNEGO Z GLOBALNĄ WIZJĄ OPRACOWANĄ PRZEZ AMERYKAŃSKĄ FIRMĘ BIGGAR & LEITH. MALFY. DESTYLARNIA ZOSTAŁA ZAŁOŻONA W 1906 ROKU PRZEZ FRATELLI FERRERO DI RICCARDO, RODZINĘ PIEMONCKĄ ZNANĄ Z DZIAŁALNOŚCI W BRANŻY WINIARSKIEJ I WERMUTÓW. PO KILKU ZWROTACH AKCJI, W LATACH 60-TYCH FIRMA ZOSTAŁA PRZEJĘTA PRZEZ...
Wyrafinowana równowaga słodkich i gorzkich pomarańczy z sosnowym posmakiem jałowca: cytrusowy hit z rozgrzewającym posmakiem.
Firma Falls została założona w 2017 roku w budynkach starej fabryki margaryny w północnej Walii. Miękkie cytrusy i wyraźnie świeży rabarbar - oleiste nuty jałowca i przypraw, zwłaszcza imbiru i czarnego pieprzu
Dictador Colombian Aged Gin Ortodoxy jest destylowany pięciokrotnie. Potem przez okres co najmniej 6 miesięcy leżakuje w dębowych beczkach po rumie Dictador, który nadaje mu wyjątkowy smak. Na podniebieniu wyraźny posmak owoców cytrusowych i pieprzu. Finisz długotrwały i ciepły.
Dictador Treasure Colombian Age Black Dry Gin dojrzewał w dębowych beczkach przez 35 tygodni. Łączy w sobie egzotyczną nutę słodkiej mandarynki i kwasowość cytryny, co razem daje doskonałe połączenie. Produkowany z trzciny cukrowej. W ustach odczuwalne również jagody i korzenne przyprawy, które dodają charakterystycznej pikanterii, zwłaszcza w zapachu...
24 Herbs to wyjątkowo łagodny gin o niezwykle bogatym wnętrzu. Produkowany w niewielkich partiach- każda butelka jest numerowana. Powstaje na bazie 24 ziół i przypraw. W zapachu charakteryzuje się orzeźwiającymi nutami zielonego ogórka, cytrusów i jałowca.
Tanqueray Blackcurrant Royale to wyjątkowy gin botaniczny produkowany z francuskich czarnych porzeczek i wanilii, wzbogacony smakiem inspirowanym czarną orchideą.
Gin Manufakturowy Czysty wyprodukowany został na bazie owoców jałowca zbieranego w regionie Podlasia. Produkowany jest w małych, limitowaych partiach.
GIN MANUFAKTUROWY CZYSTY WYPRODUKOWANY ZOSTAŁ NA BAZIE OWOCÓW JAŁOWCA ZBIERANEGO W REGIONIE PODLASIA. PRODUKOWANY JEST W MAŁYCH, LIMITOWAYCH PARTIACH.
Bimber Kumquat to gin stworzony w londyńskiej Bimber Distillery o mocy 47%. Składa się z ośmiu botaników ( jałowiec i cytrusy ) ale również z owoców kumkwatu. Czuć je bardzo wyraźnie w aromacie i smaku. Smak jest słodko-cierpki, pomarańczowy.
Japoński gin wydestylowany w aparacie Coffey’a spirytus stanowiący serce tego ginu jest pełny i krągły, o gładkiej strukturze. Obok tradycyjnych ziół i przypraw w aromacie odnajdujemy świeże nuty japońskich owoców Yuzu, Kabosu, Amantsu i Shikuwasa, a także akcent jabłek i zaskakująco pieprzną końcówka.
Heritage Magnolia Gin to polski gin rzemieślniczy, z dodatkiem słodkich kwiatów magnolii i włoskiego jałowca. W butelce zamknięto łącznie 19 składników, w tym świeże owoce jak żurawina, czarna porzeczka i jabłka, przyprawy-pieprz kubeba, imbir i kardamon, świeże zioła jak mięta i szałwia oraz pozostałe składniki.
Blue Gin jest trzykrotnie destylowany w miedzianym destylatorze, z użyciem 27 składników organicznych z całego świata oraz najdelikatniejszej i najłagodniejszej wody źródlanej wysokiej jakości z północnej części górnych Alp w Austrii.
Bue Gin jest trzykrotnie destylowany w miedzianym destylatorze, z użyciem 27 składników organicznych z całego świata oraz najdelikatniejszej i najłagodniejszej miękkiej wody źródlanej z północnej części górnych Alp w Austrii. Sloeberry Gin to mieszanka Blue Gin z ekologicznymi jagodami tarniny.
Zrelaksuj się przy wyjątkowych smakach soczystych klementynek z Włoch, ręcznie zbieranego włoskiego jałowca, odrobiny mięty Pancalieri i innych lokalnych roślin.
Wiśnie Amarena przynoszą figlarny, słodko pachnący, kandyzowany smak wiśni wraz ze świeżą mięta i jałowcowym finiszem, który zachwyci Twoje zmysły.
Gin to wyjątkowy alkohol, którego smak przeważnie kojarzony jest z jałowcem. Gin podukowany jest na bazie wysokiej jakości czystego alkoholu zbożowego (niekiedy użyty zostaje alkohol wytworzony np z trzciny cukrowej, lub z winogron). Następnie dodaje się wszystkie pachnące składniki i ponownie poddaje się alkohol destylacji. Na koniec rozcieńcza się gin wodą do pożądanej mocy - minimum to 37,5%. Gotowy trunek pachnie głównie jałowcem, ale tzw. botanicals – zawiera dodatkowo wiele aromatycznych ziół i przypraw. Może to być lukrecja, arcydzięgiel, anyż, kolendra, kminek, skórka cytryn, limonek i pomarańczy, kłącza irysa i tataraku, gorzkie migdały. Od tej jałowca wywodzi się nazwa trunku, która w staroholenderskim brzmi genever, po francusku geniever, czy włosku ginepro - czyli właśnie jałowiec. Historia ginu sięga dalekiego średniowiecza, a dokladniej XVII wieku. Powstał w dawnej Holandii, opularność zyskał zaś w Anglii, pod skróconą nazwą Gin, dokąd dotarł głównie za sprawą Wilhelma III. Renomę zyskał pod koniec XVIII w. gin z tonikiem uważany jest za napój, który pozwolił Brytyjczykom zająć i utrzymać Indie. Wszystko dzięki chininie zawartej w toniku, która chroniła żołnierzy przed malarią. Obecnie Brytyjczycy słyną z produkcji ginu, a dwie jego najpopularniejsze odmiany: Dry gin i London dry gin- powstały właśnie na wyspach brytyjskich. English Dry London Gin - to najbardziej popularny, wytrawny i mocny z całej gamy. Ma ok 45% zawartości alkoholu. Jego baza to neutralny, rektyfikowany, absolutnie czysty spirytus zbożowy lub trzcinowy. Nazwa nie oznacza miejsca pochodzenia, tylko rodzaj London Gin może powstawać wszędzie, jednak powszechnie i tak uważa się, że tylko brytyjski jest godzien tego miana. Ten rodzaj jest znakomity do drinków, zwłaszcza że zawiera skórki cytrusów, dzięki czemu ma orzeźwiający smak. Natomiast London Dry – produkowany głównie w Hiszpani, najczęściej mieszany jest z Colą. Powstaje po przedestylowaniu zacieru z żyta, jęczmienia lub kukurydzy zmieszanego z jagodami jałowca i innymi dodatkami zapachowym. Genever – ten powstający w Holandii jest nieco słodkawy i pije się go najczęściej w czystej postaci. Istnieją również mniej popularne gatunki takie jak American Dry Gin - przeważnie słabszy od angielskiego odpowiednika - ma około 40%. Jest też mniej aromatyczny, lżejszy o barwie słomkowej.
Zazwyczaj jest mieszany z innymi napojami, by złagodzić cierpki i gorzki smak. Jest jednym z najbardziej popularnych napojów alkoholowych używanych do drinków. Uznawany za alkohol dający się mieszać ze wszystkim, najczęściej z tonikiem, ew. sokiem (napojem) cytrynowym lub pomarańczowym (tzw. Gin Collins). Natomiast gin wymieszany z wermutem daje w efekcie martini. Gin jest także świetną alternatywą alkoholową dla pań. Można go bowiem połączyć z colą i dowolnym czerwonym sokiem, żeby uzyskać tzw. babski gin. Gin jest też znakomitym aperitifem. Wypity przed posiłkiem zaostrza apetyt i pozwala lepiej odczuwać smaki potraw. Warto także wykorzystywać go w kuchni, dodając do deserów, np. musu owocowego czy galaretki.
W razie pytań zapraszamy do kontaktu https://eluxo.pl/pl/kontakt
Zapraszamy i życzymy przyjemnych zakupów