

Indeks: OS_002
Indeks: LU_20
Indeks: PHA_441
Indeks: MZ_0122
Osiemnastoletnia Highland Park w sposób bardzo harmonijny łączy w sobie elementy whisky wyspiarskiej - dym torfowy, lekki posmak jodu i soli morskiej - z łagodnymi akcentami charakterystycznymi dla wyrobów z Highlands czy Speyside
W Highland Park wciąż wiele prac wykonuje się ręcznie przestrzegając pięciu pierwotnych reguł produkcji szkockiej whisky. Największy wpływ na unikalny smak i charakter Highland Park ma tradycyjna, ręczna metoda słodowania jęczmienia,wyjątkowy, lokalny i bardzo aromatyczny torf ,wydobywany z pokładów mających 9000 lat oraz używane w procesie dojrzewania beczki - wyłącznie po hiszpańskiej sherry Oloroso.
Zapach świeży, mieszanka dojrzałych wiśni posypanych słodko-gorzkim kakao, świeżo zebrany plaster miodu, kandyzowana skórka pomarańczy, aromatyczny torfowy dym oraz słona morska bryza.
Opis
Chwilowo nie możesz polubić tej opinii
Zgłoś komentarz
Zgłoszenie wysłane
Twoje zgłoszenie nie może zostać wysłane
Napisz swoją opinię
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana
Indeks: SD_920
Indeks: TH_520
Indeks: MP_3
Indeks: PHA_141
Indeks: IF_38664
Indeks: SD_401
Indeks: UB_29
Indeks: VI_2733
Indeks: MP_98309
Indeks: CD_2903
Indeks: CW_512
Indeks: PHA_69a
Indeks: EC_1625
Indeks: CD_13940
Indeks: MP_W397
Osiemnastoletnia Highland Park w sposób bardzo harmonijny łączy w sobie elementy whisky wyspiarskiej - dym torfowy, lekki posmak jodu i soli morskiej - z łagodnymi akcentami charakterystycznymi dla wyrobów z Highlands czy Speyside
check_circle
check_circle